Egy orvos szerint az öngyógyítás képessége benned van!

Az emberi test az egyik legösszetettebb rendszer a világon. Sok esetben még azzal se vagyunk tisztában, hogy mire vagyunk valójában képesek. A szavak és az emberi gondolat ereje elképzelhetetlen gyógyító energia, és úgy tűnik, hogy hiábavaló bármilyen betegség gyógyítása, ha az nem társul a beteg részéről a gyógyulni akarással. Annak érdekében, hogy ezt az öngyógyító erőt elérjük, illetve használni tudjuk, szükséges a testünk belső életenergia-szintjének növelése. Amikor ez megtörténik, képesek leszünk arra, hogy a betegséget sikeresen legyőzzük, illetve, hogy helyreállítsuk az egészségünket!

A Bidista szerkesztősége megosztja olvasóival azokat az egyszerű tanácsokat, amelyek segítségével helyreállíthatjuk az egész test egészségét, lelkünk pedig nyugodt és békés lesz! Próbáld meg megfogadni ezeket az ajánlásokat, függetlenül attól, hogy van-e problémád, vagy sem. Meglátod, hogy hamarosan az életet teljesen másképpen látod majd. Gyógyítsd meg a testedet!

Öngyógyítás

1. Igyál meg fél liter tiszta, szűrt vizet naponta három alkalommal. Miközben iszod, ismételgesd: „Egészséges vagyok, meg fogok gyógyulni!”

2. Szakíts időt arra, hogy saját magadat masszírozhasd meg. Napi 10-15 perc már elég arra, hogy energiával és vitalitással töltsön fel téged. Csak dörzsöld meg száraz testedet a tenyereddel, különös figyelmet fordíts a fej, a nyak, a mellkas tájékára és a talpaidra.

3. Légy következetes, és feküdj le este tízkor, viszont az első napsugarakkal együtt ébredj. Amikor a lefekvéshez készülődsz, mondd magadnak: „Most megyek a gyógyulás országába, ahol meg fogok gyógyulni.” Ha lehetséges, aludhatsz ebédidőben is, de ekkor legfeljebb egy órát!

4. Fordíts figyelmet a ki és belégzésedre! A légzésednek simának, szabadnak, könnyednek kell lennie, mely belső örömet okoz. Próbáld meg, hogy a kilégzésed kétszer, háromszor hosszabb ideig tartson, mint a belégzés. Ne feledkezz meg a légzésed ellenőrzéséről a hétköznapok forgatagában sem.

5. Készítsen egy listát a gyógyító szavakról, kifejezésekről, amelyeket többször ismételj minden nap. Például: „Meggyógyulok, egészséges vagyok!” „A gyógyító energia bejut a testembe.” „Meggyógyítja a szerveimet. A májam, a fejem, a veséim egészségesek lesznek.”

6. Próbáld meg kiverni a betegségeket, egészségügyi problémákat a fejedből. Ne gondolj, és ne beszélj a betegségeidről. Ez nagyon fontos!

7. Amilyen gyakran csak lehet, menj ki a természetbe, élvezd az egységeket a földdel, nézz az égre és csodáld meg a felhőket. A jó hangulat és a friss levegő a jó egészség zálogai.

8. Hallgass örömteli, energikus zenét a nap folyamán, és pihentetőeket éjszaka. Táncolj, énekelj, élvezd a pillanatot!

9. Egyél gyakran, de kis adagokban, lehetőleg 5-6 alkalommal naponta. Az egyszerű házias étel a leghasznosabb a szervezeted számára. Készíts zabkását reggelre, fogyassz sok salátát, savanyú káposztát, házi kenyeret. Ugyanakkor mondj búcsút az érszűkítő italoknak: nincs tea, kávé, alkohol!

10. Edzed a testedet! Önts hideg vizet először a lábfejedre, majd a térdeidre, majd egyre feljebb és feljebb a testedre, egészen addig, amíg a fejed is vizes lesz. Amíg végzed ezt, gondolj arra, hogy éppen a testedet gyógyítod.

11. Kezdjél el sportolni! Ehhez nem feltétlenül kell edzőterembe menned. Ha otthon végzel gyakorlatokat, az is elég lehet. Végezz guggoló gyakorlatokat, fuss egyhelyben, húzódzkodjál egyre magasabbra, súlyzóval erősítsd magad stb. A legfontosabb az, hogy szorgalmasan csináld, és sokáig.

12. Heti egy alkalommal tarts koplaló napot. Ha egy egész napot nem bírsz ki étkezés nélkül, csináld kevesebb ideig, de mindenképpen próbáld meg! A böjti napot megelőző napon mondd magadnak, hogy „Egészségem érdekében fogok böjtölni! Egészséges leszek!”

13. Beszélgess nyugodtan és meghitten szeretteiddel. Ez egy csodálatos módja a pozitív energia cseréjének, amely harmonikus állapotba hoz téged és a beszélgetőpartneredet is.

14. Tartsd magad távol a negatív híreket közvetítő forrásoktól. Mindig, csak és kizárólag a jóra gondolj. Válassz könnyed komédiákat, olvass tartalmas könyveket, hallgasd meg a kedvenc dalaidat. Ha nincs semmiféle bonyolult és lehangoló információ, csak kellemes és pozitív érzelmek vesznek majd körül!

15. Ez egy nagyon fontos gyakorlat: vegyél egy nem túl nagy levegőt, nyomd rá erősen ajkaidra és az orrodra az ujjaidat, majd mondjad szóról szóra: „Élni akarok!” Vedd el az ujjaidat, végy egy levegőt és ismételd meg újra.

Ezzel azt fogod elérni, hogy a tested jelet kap, hogy te igenis élni akarsz, ezért a betegségek nem fognak rajtad. Meglepő módon számos betegség okozója az, hogy életünket gyakran a tudatalattink értékeli le.

16. Szánj öt percet a szép és jó gondolatokra. Ülj le kényelmesen és kívánd a szívedből: „Legyen minden ember egészséges, és mindenkinek legyen jó!”

17. Minden nap képzeld el magadat a jövőben, mint egészséges és boldog embert. Például egy hét múlva már nevetni fogsz és vidáman fogsz egy ismerős helyen lenni. Az ilyen gondolatok többszörösen töltik fel testünket létfontosságú energiával és egészséggel.

18. És a végére, ami a legfontosabb: Könyörögj Istennek, hogy megsegítsen. Imádkozz, menj a templomba, és kérd mielőbbi meggyógyulásodat. Meglásd, egészséges leszel!

Miután megváltoztattad a magadhoz és az egészségéhez fűződő viszonyodat, felfedezed saját szervezeted rejtett lehetőségeit, örömmel telivé és boldoggá teheted az életedet. Ha szeretnél még több öngyógyító gyakorlatot, olvasd el Louise Hay „Gyógyítsd meg az elméd” című könyvét!

Ez a híres pszichológus számos általános útmutatást ad, amelyek segítenek a vidámság, az egészség és a jó hangulat megőrzésében, segítenek abban is, hogy boldoggá váljunk, illetve sikeresek legyünk. Mindenképpen olvasd el, és ne felejtsd el megosztani a véleményed velünk a kommentrovatban!

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is a közösségi oldalakon!