Ha az autód kerekére egy palack van rögzítve, légy figyelmes!

A rendőrség figyelmezteti az autótulajdonosokat! A tolvajok bármilyen trükk bevetésére képesek azért, hogy megszerezzék a kiszemelt járművet. Ahhoz, hogy feltörjenek egy autót, semmi másra nincs szükségük csak egy műanyag flakonra. Ma szeretnénk egy kicsit bővebben beszélni nektek erről a tolvajok által alkalmazott trükkről.

A rendőrök állítása szerint a tolvaj a kerék belsejére rögzít egy műanyag flakont. Amikor a sofőr beindítja az autót hangos zajt fog hallani – ezt a zajt a műanyag palack okozza, amikor a kerék forogni kezd, a flakon szétzúzódik. Ekkor az autóvezető megáll, kiszáll az autóból, hogy megnézze mi okozza ezt a zajt. Ekkor a tolvaj kihasználja a helyzetet, gyorsan beül és elszáguld az autóval.

A rendőrök a következőt tanácsolják. „Mielőtt beülünk az autóba, ellenőrizzük, hogy nincs valamelyik kerékhez idegen tárgy rögzítve”

Az internetet használó személyek minél többször osszák meg az ilyen autólopásról szóló bejegyzést, hogy minden ember tudjon róla. Ez nem az egyetlen módszer amivel a tolvajok ráveszik az autóvezetőt, hogy kiszálljon a kocsiból. Az is zajos, ha a tolvajok konzerves dobozt, üdítős dobozt rögzítenek a kerékre, de ezek már eléggé ismert trükkök.

A szélvédőre rögzíthetnek egy darab papírt, hogy megnehezítsék a kilátást. Akkor is figyeljünk és legyünk elővigyázatosak, ha egy másik sofőr szól, hogy valami nincs rendben az autónkkal, mert lehet, hogy ő a tolvaj társa vagy éppen a tolvaj. Azért, hogy elkerülhessük az ilyen helyzeteket, mindig biztonságos és kissé zsúfolt helyen parkoljunk, amikor pedig kiszállunk az autóból állítsuk le a motort és vigyük magunkkal a kocsikulcsot.