Egyetlen gránátalma magból saját gránátalma fád lehet!

Napjainkban eléggé elterjedt az egzotikus gyümölcsök otthoni termesztése, azért is mert díszítik a lakást és a gondozásuk is egyszerű. Ha eldöntöttétek, hogy különleges gyümölcsöt szeretnétek termeszteni otthon, akkor kezdjétek a gránátalmával.

Ma bemutatunk nektek egy pár tippet amelyek segítségével szép és hasznos gyümölcsöt nevelhettek.

Gránátalma nevelése otthon

  1. Vásároljunk egy friss, érett gránátalmát majd tisztítsuk meg a héjától a magokat pedig szárítsuk 24 órán át.
  2. A 24 óra elteltével tegyük a magokat 20-22 fokos vízbe és hagyjuk állni 2 napig. A vizet a magokról cseréljük le 12 – óránként.
  3. Készítsünk egy keveréket tőzegből és homokból az arány 1:1 legyen és tegyük egy cserépbe, majd nedvesítsük be az elkészített talajt és ültessük el a magokat kb. 2 cm mélységbe. Takarjuk le a cserepet egy fóliával így fóliaház hatást érünk el, a fóliát minden nap vegyük le a növényről pár percre.
  4. Az elültetett gránátalmát locsoljuk gondosan figyeljünk oda, hogy kapjon elég fényt, semmiképen ne hagyjuk kiszáradni a talajt.
  5. Az első palánták megjelenhetnek egy hét elteltével, de az is előfordulhat, hogy csak fél év múlva bújik ki egy mag gyümölcse.
  6. A palántákat hagyjuk fejlődni, az első levelek megjelenése után ültessük át a növényt nagyobb cserépbe, általános virágföldbe.
  7. A fejlett gránátalma 9 hónap után fog virágozni és még 3 hónap kell elteljen ezután, hogy az első gyümölcsöt learassuk.

A gránátalma termesztése nem igényel sok törődést mert nem kényes növény, így pompás szobanövény lesz belőle.