A férjem rettenetesen megbántott, nem is tudtam mit mondhatnék erre

A férjem nyíltan megmondta, hogy nem vagyok szép. Igen ezt mondta a férjem, el tudjátok képzelni mit éreztem?- mondta mosolyogva Diána. Házastársak vagyunk 3 éve és ő szemrebbenés nélkül ezt mondja nekem.

A Diána férje egy átlagos férfi, nem szokott veszekedni és gúnyolódni sem, ezt is minden vita nélkül mondta. Diána megkérdezte tőlem, hogyan kéne reagáljon ilyen helyzetben, én a következőket mondtam neki.

A Diána esete nem egyedüli eset, a férfiak sok esetben azt mondják a társuknak, hogy nem szép, pedig elégedettek kellene, hogy legyenek hiszen az ő választásuk volt. Egy nő számára semmi nem fontosabb a szeretett személy véleményénél, szomorúak ha ilyen szavakat hallanak a férjük szájából. A barátnőm Diána erős és okos nő, nyugodt szavakkal válaszolt a férjének majd átment a másik szobába, de nekem könnyes szemekkel mesélte a történteket.

Egy másik barátnőm teljesen elkeseredett, 21 éves volt, egy jóképű, atléta testalkatú férfival élt, már az esküvőjüket tervezték. Ez az izmos férfi mindig azt mondta neki, hogy túl nagy az orra, sportolnia kellene, hálásnak kellene lennie azért, hogy ő egyáltalán figyelmet szentel rá. Nem is tudom, hogy tudta ezt a férfit elviselni két éven keresztül. Szerettem őt, mondta a barátnőm.

Egy olyan férfit aki mindig megaláz téged? – kérdeztem én.

Nem volt más kapcsolatom, gondoltam, hogy ez a viselkedés természetes. Sok – sok éjszakát végigsírt, nem tudta mitévő legyen, azt gondolta, hogy ez így lesz egész életében.

Hála Istennek az egyik barátja a következő tanácsot adta neki. Hagyd el őt és szaladj minél messzebbre, soha ne nézz vissza. Végre kilépett ebből a mérgező kapcsolatból. Nem sokára találkozott egy másik férfival, vele már 5 éve együtt vannak, van egy csodálatos kislányuk is.

Nemrég találkoztam vele, majd megkérdeztem tőle azt, hogy megszabadult a komplexusaitól? Mire azt válaszolta, igen, már rég, megtanítom a lányomnak azt, hogy soha ne engedje meg egyetlen férfinek sem azt, hogy megalázza őt. Néha egy nő számára nehéz kilépni az olyan kapcsolatból ami nem teszi boldoggá őt, inkább elfogadja azt, hogy így bánjanak vele. Megalázzák őt, egyes nők azt gondolják, hogy a mellettük lévő férfi majd megváltozik, de sajnos ez csak ritkán fordul elő.