Előzd meg a hátfájást 2 tornagyakorlattal! 5 perc reggelente segít, hogy elkerüld a fájdalmat!

Sok embert végez ülőmunkát, a kisgyermekes édesanyák pedig sokat cipelik ölben a gyermeküket, általában ezeknél az embereknél gyakori tünet a hátfájás.

Minden órában megpróbálhatunk felállni az íróasztal mellől, eközben kezeinket, lábainkat megmozgatjuk, de nem biztos, hogy ez a módszer minden esetben hatásos. Nem mindenki szeret tornázni, ezért sokan a masszázst választják, van olyan ember akinél beválik és van olyan akinél csak pillanatnyi javulás észlelhető. Ma bemutatunk nektek néhány egyszerű tornagyakorlatot, amelyek rendszeres elvégzésével kiküszöbölhető a hátfájás.

Hogyan szabaduljunk meg a hátfájástól

Az a legfontosabb, hogy ezt a gyakorlatot végezzük el reggel, még az ágyban mert ilyenkor a testünk még az éjszakai alvás hatása alatt van. Üljünk fel kinyújtott lábakkal, majd hajlítsuk a törzsünket a lábunk fölé amennyire csak tudjuk, üljünk ismét az eredeti pozícióba. Ennél az előre – hátra való hajlásnál a hát izmai megnyúlnak, ezért érezhetünk a torna közben a hátunk különböző pontjain fájdalmat. Ha nem tudunk annyira előrehajolni, mint ahogyan a képen látjuk, nem gond, majd idővel belejövünk.

A most bemutatásra kerülő gyakorlatnál szintén nagyon fontos, hogy lassan, könnyedén végezzük. Üljünk le, érintsük a két talpunkat egymáshoz és hajoljunk előre úgy, hogy az állunkkal megérintsük a talajt. Eleinte ez a gyakorlat is nehéznek tűnhet, de próbáljunk meg minél jobban előrehajolni, lassan belejövünk és már nem lesz olyan megterhelő.

Próbáljátok meg elvégezni ezeket a gyakorlatokat reggelente, ha hátfájással küszködtök, meglátjátok, hogy sokat fog segíteni. Ha a hátfájás nem az ülőmunkától, vagy a cipeléstől van, akkor kérd ki az orvosod tanácsát mielőtt elkezdenél tornázni!