Esztétikus madárház, a kert dísze

madárház

Amikor beköszönt a hűvösebb idő, a hazánkban maradt madaraknak nehéz dolga van. Ahhoz, hogy életben maradjanak, minden energiájukat a táplálékkeresésre kell fordítaniuk. Egy madárház, amit tele rakunk madáreleséggel, nemcsak megkönnyíti a dolgukat, hanem sok esetben megmenti az életüket. Nekünk pedig nem olyan nagy fáradtság ránézni, hogy van-e még benne táplálék és újratölteni, ha kifogyóban van. Ráadásul egy szép madáretető a kertünk díszévé is avanzsálhat.

Ezek a madáretetés szabályai

madárházat a tartós fagyok beköszönte előtt érdemes kihelyezni és azok megszűnéséig, legalább március végéig kint kell hagyni. Eleségként bőven elegendő, ha csak napraforgóval látjuk vendégül a kis szárnyas barátainkat, de gyümölcsökkel is színesíthetjük a menüt. Többek között az almát és a vadszőlőt is nagyon szeretik. Esetleg némi állati zsiradék is terítékre kerülhet, például kacsa-, liba- és sertésháj. Minden ételt tudatosan válasszunk ki számukra, ne ételmaradékokat rakjunk a madárházba!

Van otthon cukkini? (kattints ide) Egyszerű és olcsó recept! 30 perc alatt csodás ételt készíthetsz belőle!

Mindemellett az is nagyon fontos, hogy az etető mellé tegyünk itatót is, amiben mindig legyen friss víz. A madáretető és – itató egy jól látható helyre kerüljön, ahol folyamatosan szem előtt van. Egyrészt így nap mint nap megcsodálhatjuk az odaérkező madarakat, másrészt pedig nem feledkezünk meg az étel és a víz utánpótlásáról. Ha egy madárház kihelyezése mellett döntünk és elkezdjük biztosítani számukra a túlélést jelentő ételt, akkor vállaljuk a felelősséget és ne hagyjuk abba időközben!

Górcső alatt a kerti munka árak

A kertben persze sok más teendő is akad a madáretetésen kívül. Ott van például a növények öntözése, gondozása, a metszés, a fűnyírás, a gereblyézés, a levélsöprés. Amennyiben nincs ideje, kedve vagy energiája ahhoz, hogy gondoskodjon a ház melletti területről, akkor jó megoldás lehet a feladatok kiszervezése. A kerti munka árak nagyon széles skálán mozognak, hiszen több tényező függvényében kerülnek meghatározásra. Nem mindegy például, hogy mekkora területről és pontosan milyen feladatok elvégzéséről van szó. A kerti munka árak szolgáltatók szerint is változnak.