Ez a bő virágzás titka! A szobanövények gyakrabban fognak virágozni, mint a kertészetben!

A szobanövények egy idő után alkalmazkodnak a helyükhöz, de néhány közülük elég érzékeny. Van olyan növény, amely több vizet igényel és nem szereti a hirtelen hőmérséklet változást, pl. a huzatot, ha ezeknek a növényeknek a gondozására nem figyelünk eléggé, akkor megbetegszenek.

Létezik egy olyan módszer a növények számára, amit csak kevesen tudnak de, ha ezt a módszert alkalmazzuk, akkor a növényeink bőségesen fognak virágozni. Egyes növények nem igényelnek különleges törődést és mégis egész évben szépek, míg más növények alig pár napig bírják a lakásban, a vásárlás után.

Minden növény esetében fontos, hogy annyi nedvességet kapjon, amennyi a számára megfelelő és a virágföld is tápanyagokban gazdag legyen. Mi emberek is jobban érezzük magunkat, ha vitamindúsan táplálkozunk, ugyanígy van ez a növényeknél is.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy milyen hatása van a növények virágzására a ricinusolaj. A szobanövényeink számára elég két csepp ricinusolaj, ahhoz hogy bőségesen és hosszú ideig virágozzanak.

Tegyünk egy teáskanál ricinusolajat egy liter langyos vízbe, majd öntsük a keveréket egy üvegbe és tegyük rá a kupakját. Rázzuk jól össze, ezzel az olajos keverékkel öntözzük meg a szobanövényeinket.

Ez a módszer akkor a legfontosabb, amikor a növényen megjelennek a virágrügyek. Ha a szobanövényünk egyszer egy évben virágzik, akkor egyszer használjuk a ricinusolajos keveréket, ha pedig olyan növényünk van, amelyik többször virágzik, akkor többször alkalmazzuk.

Ha szeretnétek, hogy a szobanövényeitek egészségesebbek legyenek és bőséges virágtermést hozzanak,  próbáljátok ki ti is ezt a módszert!