Ez a fürdő eltávolítja a mérgeket a szervezetből, javítja az izom- és idegműködést, csökkenti a gyulladást és serkenti a vérkeringést

Számos kultúrában már ezer éve alkalmazzák a keserűsót rengeteg előnyös tulajdonsága és méregtelenítő hatása miatt, de használják kerti és háztartási munkákhoz is. A keserűsó olcsó és könnyen hozzáférhető.

Nevét a keserű, sós vizű forrásról kapta, mely az angliai Epsomban, Surrey-ben található. Ez a só különbözik a többitől, mivel a természetben előforduló tiszta magnéziumot és szulfátot tartalmazza, melyek mindegyike jó hatással van a teljes szervezetre, részben méregtelenítő képességeiknek köszönhetően. Azonnal felszívódnak a bőrön és a véráramon keresztül is.

Ha a fürdővízhez adjuk, a keserűvíz a bőr pórusain keresztül felszívódik és fokozza a fordított ozmózist, melynek során a só és a méreganyagok eltávolíthatók a testből, a magnézium és a szulfát pedig hatékonyan felszívódhatnak.

A magnézium létfontosságú 325 különböző enzim számára, a gyulladások ellen, az izmok és az idegek működéséhez, az egészséges vérkeringéshez és a test oxigénellátásához.

Szulfátokra szüksége van az egészséges bőrnek, az idegszöveteknek, az ízületeknek. A magnéziummal együtt eltávolítják a szervezetből a toxinokat és hozzájárulnak kulcsfontosságú fehérje molekulák, agyszövet és ízületi szövet képződéséhez.

Ha rendszeresen veszünk keserűsós fürdőt, enyhíthetjük az izomfájdalmat, megszabadulhatunk a lábgombától, körömgombától, köszvénytől, kezelhetjük a rándulásokat, zúzódásokat, krónikus betegségeket és fájdalmat, gyulladásokat, méregteleníthetjük a testet, szabályozhatjuk az ásványi anyagok és a kén egyensúlyát a szervezetben.

A keserűsó használata előtt a várandósok, a szívbetegségben szenvedők és azok, akiken nyílt seb, sérülés van vagy ki vannak száradva, konzultáljanak orvosukkal!

Így készítsd el a keserűsós fürdőt!

40 percig áztasd magad, mivel a szervezetnek 20 percre van szüksége a méreganyagok eltávolításához és további 20 percre a fürdővízben lévő ásványi anyagok felszívásához. A meleg vizes keserűsós fürdőt az alábbi módokon készítheted el:

  • Gyermekeknek 27 kg alatt: ½ bögre keserűsó egy kád fürdővízhez
  • 27-45 kg között: 1 bögre keserűsó egy kád fürdővízhez
  • 45-68 kg között: 1 ½ bögre keserűsó egy kád fürdővízhez
  • 68-90 kg között: 2 bögre keserűsó egy kád fürdővízhez

Minden további 22 kg-nál plusz ½ bögre keserűsóval növeljük a mennyiséget

Tippek a hatékonyság növeléséhez

Hogy még hatékonyabbá tegyük a keserűsós fürdő antioxidáns hatásait, öntsünk hozzá ½ bögre olívaolajat, ami jót tesz a bőrnek és polifenolokat is tartalmaz. Adhatunk hozzá gyömbért vagy chili port, hogy még tovább fokozzuk a termo hatást és a fokozott izzadás révén még több méreganyag távozását segítsük elő.

Szappant ne használjunk, mivel gátolja a méregtelenítést és az ásványi anyagok működését. A fürdő után pihenjünk 1-2 órát! Aki ízületi bántalmaktól szenved, minél előbb próbálja meg elkezdeni a mozgást, megelőzve ezzel, hogy az ízületek vérrel teljenek fel.