Ezek a szónikus fogkefék előnyei

Felnőtt fejjel sokan véljük úgy, hogy sok dologban nem tudnak újat mondani nekünk.

Hogyan használjuk az evőeszközöket jobban, miként kössük be helyesen a cipőfűzőt, vagy hogyan legyen hatékonyabb a fogmosás? Ugyan, hiszen ezt már mind megtanultuk gyerekkorunkban!

Gyakorta egészen kis dolgok alapján derül ki, hogy végig tévedésben éltünk. Például az elektromos fogkefére is sokan úgy gondolnak, mint a „lusták kedvencére”, hiszen „csak tartani kell a fogkefét, és a vibromotor helyettünk sikálja a fogainkat”.

A szónikus fogkefe újraértelmezi a fogmosás tevékenységét

A valóság a fenti véleménnyel szemben az, hogy a szónikus fogkefe a fogápolás egy következő evolúciós lépcsőfokát jelenti! A szónikus fogkefe ugyanis két módon is tisztítja a fogakat és erősíti az ínyt.

Az egyik, hogy rendkívül gyorsan, akár percenként ötvenezerszer is mozog a feje, ami elképesztően hatékonyan távolítja el közvetlenül, sikálással a lepedéket.

A gyors mozgás által pedig hangot is létrehoz, így a szónikus fogkefe ultrahang előállításával is kifejti jótékony hatását, és elősegíti a plakkok megszűntetését az azt okozó baktériumok ártalmatlanná tételével.

Mik a szónikus fogkefe előnyei?

Egy szónikus fogkefe többek között az ínyeidet is jobban kíméli (forrás: Profimed). A nem elektromos fogkefékhez képest messzemenően jobb, mert nagy frekvenciájú kefemozgások biztosítják, hogy a fogkrém a legelérhetetlenebb helyekre is eljusson.

Kíméletes és hatékony a lepedék és az elszíneződés eltávolításában, és hozzájárul a kiegyensúlyozott szájhigiénia fenntartásában.

A kezdők használják először alacsony fokozaton

A kezdők számára érdemes alacsonyabb fokozaton megismerkedni a szónikus fogkefe használatával, mert elsőre tényleg nagyon fura érzést kelt, viszont két perc használat után már olyan érzés abbahagyni, mintha most jött volna valaki egy teljesen fájdalommentes fogfehérítő kezelésről.

A lepedék eltávolítása elképesztően gyors

A tapasztalatok szerint már 5 másodperces közvetlen fogfelszín-érintkezést követően a szónikus fogkefe a lepedék 95 százalékát eltávolítja a fogzománcról, 10 másodperc múlva pedig gyakorlatilag a lepedéket teljes egészét eltávolította.

A szónikus fogkefe hosszabb, alaposabb fogmosást tesz lehetővé

A legtöbb elektronikus fogkefe minden fogsor-negyedre (jobb és bal, illetve fent és lent felosztás szerint) azonos időre van beállítva, ami jobb, hosszabb fogmosást és nagyszerű, tiszta érzetet biztosít.

A szónikus fogkefét a gyerekek is imádják

A gyerekek (és persze a szüleik) gyakran az egyik legnagyobb haszonélvezői a szónikus fogkeféknek. Sok gyerek használja úgy-ahogy helyesen a hagyományos fogkefét, de nem érik el az összes fogukat, vagy nem tudják kellően alaposan és erősen súrolni azokat.

A szónikus fogkefe viszont vicces lehet a kicsik számára és máris játékossá válik a fogmosás – és mert nem kell dörzsölniük, így véletlenül se sérülhet meg az ínyük!

A szónikus fogkefe elvégzi a munkát helyetted, és csak azt fogod bánni, hogy nem váltottál már jóval korábban rá.