Ezekkel a módszerekkel könnyen megtisztíthatod a lakásod és még vegyszereket sem kell használnod!

Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány praktikus módszert, hogyan lehet vegyszerek nélkül is ragyogóvá varázsolni a lakást.

1. Ezüst tisztítása

Egy nagyobb tálat béleljünk ki alufóliával, majd öntsünk a tálba forró vizet és keverjünk el a vízben fél bögre sót és fél bögre szódabikarbónát. Áztassuk be ebbe a keverékbe az ezüst ékszereket 30 percre, majd öblítsük le és töröljük szárazra egy puha ronggyal őket. Ezzel a módszerrel minden szennyeződés eltűnik az ezüst tárgyakról.

2. Matrac tisztítása

Keverjünk össze egy szórófejes flakonba vodkát vízzel 1:3 arányban, majd ezzel a keverékkel spricceljük be a matracot. Az alkohol fertőtlenít, ezért megöli a baktériumokat és a matrac újra tiszta lesz.

3. Mikrohullámúsütő tisztítása

Vágjunk fel néhány citromot, tegyük egy üvegtálba, öntsünk rá vizet. Tegyük be a tálat a mikróba és hagyjuk a vizet forrni pár percig, ezután könnyedén le tudjuk törölni a foltokat, még a makacs szennyeződéseket is.

4. Zsírfoltok eltávolítása

Ha zsírfoltos lett a fal, akkor dörzsöljük be fehér krétával, majd töröljük át egy nedves ronggyal. Ezt a módszert használhatjuk ruháknál is a zsíros foltok eltávolításához. A krétát morzsoljuk el és szórjuk a foltra, hagyjuk így egy órán át, majd mossuk ki.

5. A cipők szárítása

Ha vizes lett a cipőnk belső része, akkor tömjük ki összegyűrt újságpapírral és hagyjuk így megszáradni. A szaga nem lesz kellemetlen és gyorsabban meg is szárad.

6. A szőr eltávolítása

Vegyünk fel a kezünkre egy gumikesztyűt, egy kicsit vizezzük, be majd dörzsöljük át a szőnyeget vagy a bútorkárpitot. Minden szőr a gumikesztyűn fog maradni.Egy másik hatásos módszer a szőr eltávolításához a szőnyegről, ha gumi lehúzóval végezzük el ugyanezt a műveletet.

7. Leégett edény tisztítása

Töltsünk az edénybe egy kevés vizet, majd öntsünk hozzá egy pohár ecetet és tegyük fel főni. Lassú tűzön főzzük néhány percet, vegyük le a tűzhelyről és tegyünk bele két kanál szódabikarbónát. Ezután könnyen megtisztíthatjuk az edényt.

8. Lerakódások eltávolítása a vízforralóból

Ezeket a lerakódásokat nagyon könnyen el tudjuk távolítani, ha vizet öntünk a vízforralóba és adunk hozzá egy kanál citromsót, majd felforraljuk. Amikor kiöntjük a vizet, a vízforraló olyan tiszta lesz, mintha új lenne.

9. A zuhanyrózsa tisztítása

Tegyünk egy zacskóba ecetet, majd kössük rá a zuhanyrózsára és hagyjuk állni legalább egy órát, vagy estétől reggelig. A lerakódások eltűnnek ezzel a módszerrel a zuhanyzórózsa külsejéről és a belsejéről is.

10. A mosogató tisztítása

A grapefruit és a citrom tökéletesen tisztítja a felületeket. Szórjunk egy kevés sót a grapefruitra, majd dörzsöljük át vele a mosogatót.

11. Lerakódások eltávolítása a porcelánokról

Tegyünk egy nagyobb tálba 2 pohár meleg ecetet, majd tegyük bele a porcelánt úgy, hogy teljesen ellepje az ecet. Hagyjuk benne néhány percet állni, majd öblítsük le és töröljük el.

12. Vázák

Töltsük meg félig a vázát meleg vízzel, tegyünk bele egy kevés mosogatószert és ecetet. Fogjuk be a váza száját és rázzuk össze, hagyjuk állni pár percig, majd öntsük ki a vizet és öblítsük ki tiszta vízzel.

13. A por eltávolítása

Antisztatikus törlővel töröljük át a felületeket, a TV képernyőjét, a laptopot, a könyvespolcot. Az antisztatikus törlő pillanatok alatt eltávolítja a port.

14. Redőnyök tisztítása

Húzzunk fel a kezünkre egy tiszta zoknit, majd mártsuk bele a kezünket ecetes vizes keverékbe ( 1:1 arányba keverjük) így töröljük át a redőnyt.

15 A lefolyó tisztítása

Öntsünk a lefolyóba egy pohár szódabikarbónát, majd egy fél pohár ecetet. Hagyjuk állni 10 percig, majd engedjünk rá forró vizet. A lefolyó tiszta lesz és nem dugul el, ha ezt a módszert időnként alkalmazzuk.

16. Pecsétek eltávolítása a szőnyegről

 

Egy pohár vizet keverjünk össze fél pohár ecettel és mártsunk bele egy törölközőt, tegyük a pecsétre és vasaljuk át. Ha nem távolodik el elsőre a pecsét, akkor ismételjük meg a folyamatot.

17. Vízkőlerakódások

Dörzsöljük át a csaptelepet egy darab citrommal, majd 5 perc elteltével öblítsük le meleg vízzel.

18. Daráló tisztítása

A darálóból a lerakódásokat és a kellemetlen illatokat könnyű eltüntetni, ha darálunk benne egy kevés rizst 1 kanál szódabikarbónával keverve.

19. Műanyagdobozok tisztítása

A műanyagdobozt dörzsöljük át citromlébe mártott szivaccsal, hagyjuk rajta megszáradni, majd öblítsük le. Így megszabadulhatunk a foltoktól és a kellemetlen szagoktól.

20. Háziállatok szagának eltüntetése

Keverjünk össze egy edényben 1:1 arányban szódabikarbónát ecettel, majd mártsunk bele egy szivacsot ebbe a keverékbe és töröljük át a problémás felületeket. Megszűnik a kellemetlen szag.