Ezen nagyon meglepődtem! De működik! Csak tartsd a kezed ebben a helyzetben…

A mudra egy különleges keleti gyakorlat, mely elősegíti, hogy az energiák a legfinomabb csatornákon keresztül megfelelően osztódjanak el az emberi testben. Más szóval: ezek speciális gyakorlatok, amivel az ember a kezei segítségével (az azon található ujjak csatornáin keresztül) az energiát irányítani tudja.

Most te is megtudhatod, hogy hogyan kell néhány alapvető mudrát elvégezni, melyek biztosítják az energiaáramlást és vitalitást adnak a testnek. Minden gyakorlatot, naponta egy percig kell végezni.

Kéz-jóga

1. Szurja mudrá

Azoknak segít, akik a felesleges súlytól szeretnének megszabadulni. Ez a kéztartás segít, hogy az emésztőrendszer jobban működjön, és felgyorsítja az anyagcserét. Ennek a mudrának a hatását, azaz a súlyfelesleg elvesztését már néhány nap után érezni fogod.

2. Prithvi mudrá

Ez a mudrá nagyon fontos a hideg évszakokban, mert ez a kéztartás segít megvédeni a szervezetet a megbetegedések, ellen, és erősíti az immunrendszert.

3. Váju mudrá

Ez a kéztartás azok számára lesz nagyon hasznos, akik minden apró dolgon izgulnak. Ez a mudrá javítja a vérkeringést és nyugtatja az idegrendszert.

4. Sunyja mudrá

Ha ujjainkat ebben a helyzetben tartjuk, és így meditálunk, elmúlik a fájdalom és a fáradtság is megszűnik. Ezt a mudrát legjobb, ha egy hosszú, kemény nap után végezzük el.

5. Varuna murdá

Ezt a mudrát azért végezzük, hogy helyreálljon a szervezetben a folyadékok egyensúlya. A varuna mudrá ezenkívül segít a hormonális megbetegedések leküzdésében is.

Oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy ők is megtudhassák, hogyan lehet a jóga segítségével a testen belüli finom energiaáramlásokat irányítani.