Ezért éri meg online kötni utasbiztosítást

Az utazás szó egészen újfajta értelmet nyert az elmúlt lassan két évben. A pandémia megváltoztatta hozzáállásunkat a külföldi kikapcsolódáshoz, és ha akarjuk, ha nem, a védettség igazolása biztosan szóba fog kerülni. Természetesen az utasbiztosítás témája mellett sem mehetünk el, melynek kapcsán a koronavírus fertőzéssel összefüggésben is újszerű rendelkezések és lehetőségek láttak napvilágot. De miért fontos tulajdonképpen az utasbiztosítás? Mire számíthatunk, ha elmarad annak megkötése? 

Utasbiztosítás nélkül ma már nem éri meg külföldre utazni. Akkor sem, ha csak a szomszédos országban szeretnénk síelni, hiszen biztosítás hiányában akár egy orvosi ellátás is komoly összeget tehet ki, nem beszélve az esetlegesen szükségessé váló kórházi kezelés költségeiről. Ilyenkor rendkívül fontos, hogy biztosítási védelem álljon mellettünk, mely fedezi a felmerült kiadásokat, és így nem visz majd csődbe a kórházi ellátás, vagy az esetleges hazaszállítás az itthon folytatódó kezelés céljából. 

Mint oly sok esetben, így az utasbiztosítás kapcsán is mód van az online szerződéskötésre. Online több szempontból egyszerűbb az utasbiztosítás kötés. Nincs szükség sorban állásra, és még az otthon kényelmét sem kell elhagyni annak érdekében, hogy elindítsuk a szerződéskötés folyamatát. Ehhez természetesen tudni kell, hogy mikor, milyen időtávra és hova utazunk, hiszen a biztosítási díj ennek függvényében kerül kalkulálásra. Amint tehát ezekkel az információkkal már tisztában vagyunk, javasolt azonnal elintézni az utasbiztosítás témáját is. 

Érdemes tudni, hogy az utasbiztosítás online rendszerint olcsóbb és igen jó feltételekkel érhető el. Persze az alapbiztosításon felül lehetőség van, hogy plusz szolgáltatásokat is igénybe vehessünk majd, némi plusz költségért. Az asszisztencia szolgáltatás kifejezetten hasznos lehet, ha szükséghelyzetben külföldön nem tudjuk, mi a teendő, hova forduljunk, vagy éppen a biztosítás kínálta lehetőségeket hogyan tudjuk majd érvényesíteni. A poggyászbiztosítás szintén gyakran keresett megoldás. 

Az igazi különbség azonban a biztosítók között akkor mutatkozik meg, ha például búvárkodni szeretnénk, extrém sportokat részesítenénk előnyben, vagy extra elvárásaink vannak a leendő biztosítási csomaggal összefüggésben. Alapvetően viszont elmondható, hogy az online utasbiztosítás nem összeg a külföldi utazáshoz képest, ám jelentősége messze felülmúlja a rá fordított anyagiakat.