Milyen lehetőségekkel számolhatunk visszér ellen?

visszér ellen
visszér ellen

Kezdeti stádiumában ez a betegség ritkán zavarja a betegeket. A tágult vénák jelenléte azonban, még ha nem is zavaró, de rendkívül veszélyes lehet, mivel szövődményként akár vénafalgyulladás is kialakulhat. Ezért a visszér ellen már a korai szakaszban is fel kell lépni.

Hogyan ismerhetjük fel a betegséget?

Ha a nap végén nehéznek érezzük a lábunkat, és a kedvenc cipőnk is szorít, ezek az első jelek. Az időszakos görcsök és a vádli fájdalom szintén figyelmeztető tényező lehet. A vénák látható elváltozásai általában a seprűvénák megjelenésével kezdődnek. Később a nagyobb erek a felszínre kerülnek, a faluk helyenként elvékonyodik és csomósnak tűnnek. De a visszér ellen még ilyenkor sem késő fellépni. Hogy mit tehetünk? Kerüljük a forró fürdőket, a szaunát és a hosszan tartó napozást! Mozogjunk többet! A rendszeres testmozgás segíthet a vénák erősítésében és a keringés javításában. Az aerobic, a kocogás és az úszás segít egészségesebbé tenni a vénákat. A túlsúlyos embereknek pedig a visszér ellen azt javasolják, hogy próbáljanak meg minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.

A női hajhullás okai a hideg évszakokban

A tavaszi és téli hónapokban még a dús és egészséges fürtök is gyakran kiszáradnak, törékennyé válnak, és elveszítik a korábbi volumenüket és megjelenésüket. Éppen ezért a női hajhullás okai között gyakran szerepel az időjárási tényezők okozta stressz. Hogyan nyújthatunk a frizuránknak megfelelő és kíméletes ápolást, ami segít visszanyerni az elvesztett szálakat? Máris mondjuk.

A nyár végén a haj természetes szépségének megőrzése nehezebbé válik. Kevesebb gyümölcsöt és zöldséget eszünk, elfelejtünk vizet inni, gyakrabban használunk forró hajszárítót, sapkát viselünk, és fűtött lakásokban élünk. Ezek mind a női hajhullás okai lehetnek. Akárcsak a stressz, a rossz táplálkozás és a pihenés hiánya. Ősszel és télen hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, megállás nélkül dolgozni és nem megfelelően táplálkozni. A hajunk gyorsan reagál erre: elveszíti fényét, elvékonyodik és hullani kezd. Mit tehetünk? Használjunk olyan ápoló készítményeket, amelyek közvetlenül a női hajhullás okaira hatnak!