Ezért nem szabad üres kézzel vendégségbe menni, még akkor sem, ha nincs ünnep!

Biztosan mindenkinek van olyan rokona akihez el kell menjen látogatóba. Amikor vendégségbe megyünk valakihez, nem ajánlatos üres kézzel menni, bármilyen csekélység is alkalmas ajándéknak.

Milyen gyakran jártok vendégségbe? Üres kézzel mentek vagy visztek bármilyen ajándékot? Itt most nem csak az ünnepnapokon történő vendégeskedésről beszélünk, hanem bármilyen hétköznapi látogatásról.

Bárki tud ajándékot vinni, annak a személynek akit meglátogat, ezzel örömet szerzünk az illető személynek. Akármilyen csekélység is meglepetést okoz annak akinek adjuk és ráadásul még az életünk minősége is megváltozik ezzel.

Ezt a részletet Deepak Chopra, „A hét legsikeresebb spirituális törvény” című könyvében olvashatjátok.

Akkor amikor valakivel találkozunk, beszéd nélkül is kívánhatunk neki, boldogságot, örömöt, áldást. Az ilyen fajta ajándéknak nagyon nagy ereje van.

Az egyik dolog amit megtanultam gyerekkoromban és a gyerekeimnek is megtanítottam az az, hogy soha ne menjenek üres kézzel más ember otthonába.

Most sokan feltehetitek azt a kérdést, hogyan adhatnék bárkinek, bármit a mostani helyzetemben, amikor nekem sincs semmim?

Ajándékozhatunk egy szál virágot, egyetlen szál is örömet okoz annak aki kapja.
Vihetünk a házigazdának egy kézzel írott levelet vagy képeslapot, amelyre néhány kedves szót írunk róla. Bókolhatunk, megdicsérhetjük az illető személyt, egy ilyen ajándék jó hatással van a lelkivilágára.

Csináljunk jó dolgokat bárhová is megyünk, minél többet adunk, annál nagyobb hitünk lesz ebben a spirituális törvényben, minél többet adsz, annál többet kapsz.

Az ember gazdag, mert a természet támogat mindenkit, nem veszítünk semmit, mert a lehetőségeink határtalanok. Idézet Deepak Chopra” A hét legsikeresebb spirituális törvény” című könyvéből.

Most már ti is tudjátok, hogy amikor vendégségbe mentek, akkor nem lehetnek rossz gondolataink és nem mehetünk üres kézzel, még akkor sem ha semmink nincs, amit adhatnánk, egy jó szó vagy valamilyen segítség a részünkről is nagy ajándék lehet a házigazda számára.