Ha valakinek van ilyen, süti formázója és nem sikerül …ne adja fel…Végre tökéletesen működik

Eddig nekem is macerás volt, minden ötödik ragadt a tepsire. A saját linzertészta receptemmel és száraz tepsire formázással pikk pakk megy és nagyon egyszerű, de nagyon finom. A dobozába ami volt recept nem igazán vált be, jó recepttel és száraz tepsire nagyon gyorsan, mutatós, finom sütiket lehet vele sütni. Dobozba, megy a fagyasztóba az unokáknak, remélem ízleni fog

Linzer tészta recept

3:2:1 liszt vaj cukor

  • 30dkg liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1 evőkanál házizsír,
  • 2 egész tojás,
  • reszelt citromhéj.

Lisztet a vajjal elmorzsolni, hozzágyúrni a többi hozzávalót és egy fél óra 1 órára hűtőbe tenni.

Én most ebbe narancshéjat is reszeltem… és fél narancs levét és pici citrom levét is bele csavartam, így csak 1 tojást tettem, hogy ne legyen túl híg „…kb 180 fokon sütni ne túl sokáig mert kiszárad kb 15 perc . Omlós, finom.

Sütés után is végig egyből omlós marad. Végre az összes formát tudom használni.

Csoki mázzal és barack lekvárral díszítettem.

A formákat SZÁRAZ tepsire kell nyomni, akkor ragad oda. Se vajazás, se sütőpapír

Csoki máz saját recept

Egy kislábasba ami kb 12 centi átmérőjű, kb egy centi vagy másfél centi víz kb 2 evőkanál cukor kb diónyi vaj és kb 4-5 evőkanál kakakó. Mindig saccra teszem, így pontosat nem tudok írni. Közepes hőfokon folyamatos keverés mellett jó pár percig főzzük. Akkor jó ha keverés közben megvillanik az edény alja . Ha nem elég sűrű még tenni kell bele kakaót és tovább főzni. Egy kiskanállal, kistányérra mindig teszek próbát, ha nem folyik szét, egybe marad akkor már jó. Lehűtöttem, zacskóba tettem, betettem a fagyasztóba egy időre, pici lyukat vágtam a zacskó sarkára és úgy díszítettem. Persze nem lett tökéletes, mert még folyt egy kicsit, tovább kell a fagyasztóba hagyni.

Másnap reggel tettem zárható dobozba a fagyasztóba.

Károlyné Imrefi konyhájából!