A hajhullás leghatékonyabb ellenszere!

A hajhullás gyakori probléma, aminek számtalan oka lehet, de természetes szerekkel ezen is lehet segíteni. Ha odafigyelünk a hajápolásra, ismét dús és erős hajunk lehet.

A hajhullás kezelése:

  • Hetente kétszer dörzsöljük át a száraz fejbőrt néhány csepp rozmaringolajjal. Masszírozzuk bele a fejbőrbe amennyire csak lehet, mivel ez serkenti a fejbőrt és jó hatással van a hajhagymákra is. Miután alaposan bemasszíroztuk, mossuk meg a hajunkat.
  • 2 evőkanál szárított csalánra öntsünk 5 dl forró vizet, hagyjuk állni legalább 10 percen át. Miután hajat mostunk, öblítsük le alaposan a hajunkról a habot, majd öntsük rá a csalánforrázatot. Hosszú haj esetén dupla adagot is készíthetünk, hogy a fejbőr és a haj minden területére jusson a főzetből.

A rozmaringos fejbőrmasszírozást és a csalánforrázatos öblítést alkalmazzuk hetente kétszer. Néhány hét után már látható lesz az eredmény, a haj erősebbé válik tőle. A fejbőr egészségesebb lesz, így a hajhullás is csökken és új hajszálak jelennek meg. Amikor a hajhullás mértéke csökken, már csak hetente egyszer kell alkalmazni a kezelést.

Amikor a haj és a fejbőr már egészséges, akkor is szüksége van az ápolásra. Így időnként érdemes elvégezni a fenti kezelést, mivel jótékony hatással van a fejbőrre és a hajnövekedésre.