Hatalmas ötlet és nem mindennapi kezdeményezés: Ha félsz egyedül hazamenni éjszaka, hívd a Hazakísérő Telefont

Félsz egyedül hazamenni egy hajnalig tartó buli után? Fura alakok követnek éjjel egy sötét utcában? Nem érzed magad biztonságban és megnyugtatna, ha valakivel beszélhetnél, amíg haza nem érsz? Ha a szülőket vagy a barátaidat már nem akarod egy késői hívással zavarni, akkor is van megoldás! Tárcsázd az ingyenesen hívható Hazakísérő Telefont!

Előfordulhat, hogy egy hosszúra nyúlt bulizás vagy esti munka után egyedül kell haza indulnod. A Magyarországon is elindult ingyenes telefonos szolgáltatás azoknak segít, akik félnek egyedül hazamenni éjszaka. A megnyugtató beszélgetés mellett akár az útvonalunkat is követi, hogy ha baj van, azonnal szólhasson a rendőrségnek.

“Kezdeményezésem egy már több országban is bevált egyszerű, de zseniális ötleten alapszik. Addig beszélgetünk, amíg biztonságosan elérted a célodat, maga a telefonbeszélgetés az ami hazakísér.

Akármiről beszélhetünk, hogy egy receptről beszélsz vagy elmondod az aktuális iskolai tananyagot, nekem tényleg mindegy.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenénk, én elkérem a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjam a segítségedre sietőknek.

Ezt követően figyelmeztetlek, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utcaneveket és házszámokat.

Beszélgetés közben megkeresem az internetes térképen az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2 percenként megkérdezem, hogy hol jársz és ellenőrzöm a térképen.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a Hazakísérő Telefon nem tud megakadályozni egyetlen támadót sem az elhatározásában. Sajnos nem minden bűnöző riad vissza attól, hogy kiszemelt áldozata telefonál, minél gátlástalanabb és minél tapasztaltabb, annál valószínűbb, hogy nem érdekli, hogy beszélsz valakivel ”-írja a szolgáltatás magyarországi elindítója a Facebookon.

Ha sötét utcában, elhagyatott erdőszélen sétálunk haza, ha úgy érezzük, valaki követ, vagy bármilyen okból csökken a biztonságérzetünk, immár teljesen ingyen feltárcsázhatjuk a Hazakísérő Telefon 06 80 442 422-os számát.

Hazakísérő Telefon:

06/80 442-422

P-Szo: 22:00-04:00
V-Cs: 21:00-02:00

Hazakísérő Telefon Alapítvány
Honlapjuk címe: https://hazakiserotelefon.com/

Kialakult vészhelyzetben mindig a rendőrséget hívd a 112-es vagy a 107-es telefonszámon!