Hogyan tudjuk leadni az alhasunkon felhalmozódott felesleget mindenféle tornagyakorlatok és diéta nélkül

A mozgásszegény életmódot a gerincünk nagyon megszenvedi. Minden egyes plusz centi a derék és csípő táján jelenik meg, ez magától értetődő. Meglepő, hogy ezen az állapoton könnyedén javíthatunk, ha csak naponta egyszer 5 percig elvégzünk egy egyszerű gyakorlatot.

Hogyan lehet derekunk karcsúbb?

Egy japán doktor, Fukutsudzi tíz évig fejlesztette ki saját technológiáját, mely nem csak hogy egyedi, de hatékony is, és melynek segítségével az alakunkon javíthatunk.

Fukutsudzi doktor arra a következtetésre jutott, hogy a széles csípő oka elsősorban a derék és borda alatti csontok nem megfelelő helyzete. Módszerével visszaállíthatjuk a természetes állapotot, a csípő keskeny, a has lapos, a testtartás pedig helyes lesz. Meglepő, de ezzel a gyakorlattal kissé növelhető a magasság is, mivel a gerincoszlop egy kis mértékben képes megnyúlni.

Fukutsudzi doktor módszere

  1. Feküdjünk a hátunkra, egy sík, kemény felületre. Derekunk alá, a köldök vonalában helyezzünk egy hengerpárnát. Lazuljunk el.
  2. Lábunkat a váll szélességében nyissuk terpeszbe, nagy lábujjunkat érintsük egymáshoz. Kezeinket a fejünk fölött (vízszintesen) nyújtsuk ki, tenyerünkkel próbáljuk meg megérinteni a talajt, közben kisujjainkat fonjuk össze.
  3. Fejünket ne szegjük hátra, hanem fejünk búbját húzzuk a farokcsonttal ellentétes irányba.
  4. Ebben a pozícióban fekve töltsünk el 5 percet. Ha ezt a testhelyzetet csak nehezen vagy képet tartani, akkor eleinte korlátozzad ezt az időt 2-3 percre.
  5. Azért, hogy a gerincünket ne károsítsuk, a gyakorlat elvégzését követően csak óvatosan, minden hirtelen mozdulat nélkül álljunk fel úgy, hogy először az oldalunkra fordulva a hengerpárnáról forduljunk le. Ha súlyos hátproblémáink vannak, ezen gyakorlat elkezdése előtt mindenképpen kérjük ki az orvosunk tanácsát.

Nézzed meg ez a videót, melyben Fukutsudzi doktor módszerét mutatják be.

Nehéz leírni azt az érzést, amit akkor érzünk, amikor ezt a gyakorlatot végezzük a hengerpárnán. A tested kellemesen nyúlik, minden egyes gerinccsigolyád a helyére kerül, a test feszültsége egy szempillantás alatt megszűnik, csak könnyedséget, élénkséget és rugalmasságot érezni.

Miután egy hónapon keresztül minden nap elvégeztem ezt a gyakorlatot, derekam 5 centiméterrel lett kisebb. 62 centiméter: ilyen karcsú még sosem voltam. Ez valóban hatalmas előrelépés!

Próbáld ki te is Fukutsudzi doktor módszerét és ne feledd el elmesélni barátaidnak, ismerőseidnek az általad elért eredményt!