Így árulkodik a vércsoport a vérmérsékletről!

Egyes – különösen Japánban végzett – tudományos kutatások szerint egy ember vércsoportja összefüggésben állhat a temperamentumával, néhány jellemzőjével, de azzal is, hogy mennyi esélye van bizonyos betegségekre. A japán tudósok ezen a területen az 1930-as évek óta végeznek tanulmányokat és annak ellenére, hogy igazán pontos eredményekkel soha sem tudtak szolgálni, ezek a kutatások mégis szolgáltak néhány érdekes fejleménnyel.

0-ás vércsoport

A Japán Technológiai Intézet számos kutatás során arra a következtetésre jutott, hogy a 0-ás vércsoportú emberek nagyobb eséllyel vonzzák a szúnyogok egyes fajtáit, mint más vércsoportúak.

A-s vércsoport

Az A-s vércsoportúakról azt derítették ki, hogy hajlamosabbak a rögeszmés, kényszeres zavarokra, valamint ők a legmakacsabb embertípusok valamennyi vércsoport között, ugyanakkor intelligensek és visszafogottak is.

B-s vércsoport

A japán tudósok szerint az ebbe a vércsoportba tartozók lenyűgöző emberek, ők a leginkább ellentmondásosak az összes vércsoport között. Kreatívak, szenvedélyesek, erősek, de nagyon önzők és kiszámíthatatlanok tudnak lenni.

AB-s vércsoport

A kutatók szerint ez a vércsoport növeli az esély a memóriával kapcsolatos problémáknak a kor előrehaladtával. Amikor idősebb embereket vizsgáltak, azt vették észre, hogy az AB-s vércsoportúaknak több problémájuk van a tanulással és a memorizálással. Az ebbe a vércsoportba tartozók nagyon együttérzők környezetükkel és képesek minden helyzetben alkalmazkodni anélkül, hogy elveszítenék egyéniségüket.