Így lesz formás a csípőd és karcsú a derekad! Egy személyi edző tanácsai a karcsú derékért!

Nincs pénzed drága személyi edzőre? Nem is kell, mert mi most megmutatjuk neked azokat a gyakorlatokat, amelyektől bomba alakod lesz! A formás csípő és a vékony derék napi pár perc tormával elérhető!

A következő gyakorlatok szünetében mindig lélegezzünk mélyeket!

1. Álljon terpeszállásba, bal kezét támassza a csípőjére. Most jobb karját nagy lendülettel emelje a feje fölé. Tízszer jobb-, tízszer baloldalt.

2. Feküdjék a szőnyegre kinyújtott lábbal oldalsó helyzetben. Jobb karja támassza a testét, bal karját lendítse magasba. Most gördüljön át a másik oldalára, támaszkodjék a bal karjával, és lendítse magasba a jobb karját. Mindkét oldalon öt ízben végezze el a gyakorlatot.

3. Álljon széles terpeszállásban, hajoljon előre úgy, hogy mindkét tenyere a padlót érintse. Most lassan, fölváltva, csúsztassa a jobb és a bal lábát középre, míg végül mindkét lába egymás mellett nem áll. A lábait mindig tartsa nyílegyenesen kinyújtva, térdét kifeszítve.

4. Feküdjék laposan a hátára, karjait vállmagasságban nyújtsa ki oldalt, hogy támasztékul szolgáljanak. Most lábait emelje föl függőlegesen, és helyezze jobboldalt derékszögben a padlóra. Eközben lábát, térdét tartsa kinyújtva, feszesen. Most lassan emelje föl lábait és fordítsa át a bal oldalra. És mindjárt vissza. Ezt a gyakorlatot végezze mindig gyorsabban, éspedig vagy egy tucatszor.

5. Üljön kinyújtott lábbal, mellén összefont karfal a padlóra. Csússzék zökkenésszerűen előre, felváltva ülepének előbb egyik, majd a másik felén. Legalább kétszer „járja be” így a szobát.

6. Álljon terpeszállásba, és csípőből hajoljon előre úgy, hogy lábát kinyújtva tartja. Most végezzen erőteljes úszómozdulatokat, tízszer a jobb, tízszer a bal karjával.

7. Álljon az asztal vagy a fal mellé, és támassza neki egyik kezét. Emelje ellenkező lábát kinyújtva vízszintes helyzetbe, és most írjon le vele hátrafelé egy nagy kört. Ugyanúgy visszafelé, és a másik lábával is ugyanígy. Ezt követően körözzön a medencéjével előbb az egyik, aztán a másik oldalra olyan könnyedén és hajlékonyan, mintha hastáncot gyakorolna.

8.Üljön a padlóra, és lábait hajlítsa be erősen. Kezeivel fogja át a lábszárát a térde alatt. Most lendülettel gördüljön a hátára és vissza. Ugyanebben a helyzetben támassza karját hátul a fejéhez. Most emelje föl a lábait, és hajlítsa testéhez, majd nyújtsa ki őket jó messzire előre. Tízszer ismételje meg ezt a gyakorlatot, ennyi elég lesz.

9. Álljon egyenesen, összetett lábakkal a szoba közepére. Előbb a kinyújtott bal, majd a jobb lábát lengesse tízszer előre és hátra olyan messzire, amennyire csak tudja. Vigyázzon, ne veszítse el az egyensúlyát!

10. Feküdjék hanyatt, laza tartásban a padlóra. Húzza föl a térdét, és most billenjen félkörben jobbról balra. Eközben térde mindenkor érintse a padlót, a lábujjhegye a helyén marad. De ne csaljon! A gyakorlat akkor fejti ki igazán a hatását, ha felsőteste nem vesz benne részt. Tízszer ismételje meg a gyakorlatot.

11. Végső erejével: álljon egyenesen. Kezét kulcsolja össze a tarkóján. Egyik lábát oldalt vízszintes helyzetben támassza székre vagy ülőkére. Most felsőtestét lökésszerűen, rugózva billentse jobbra és balra, tízszer-tízszer. Aztán cserélje a lábát.

Egy kis izomláza támadt? Lesz az még erősebb is. A csípője mindenesetre hálás lesz érte önnek.