Ilyen egy modern, környezetbarát ház, amely farönkök felhasználásával épül! Kényelmes, meleg és mégis költséghatékony!

Az ökoházak egyre népszerűbbek. Tartósak, gazdaságosak és természetesek. A természetes alapanyagokból épített házak fenntartási és építési költségei is alacsonyabbak, ez is egy jó érv, hogy miért érdemes mellette dönteni. A mai cikkünkben igyekszünk bemutatni, hogyan épül egy környezetbarát ökoház.

Ha házat szeretnél építeni, nézd meg a következő fotókat. A természetesség, az anyagok könnyed felhasználási módja szinte mindenkit elbűvöl.

Egy ilyen ház megépítéséhez szükség van vastag fahasábokra, agyagra és szalmára. Az agyagból és a szalmából készített keverék tartja össze a falakat. Amit sokan nem tudnak, hogy az így épített házak remekül szigeteltek, télen tartják a meleget, míg nyáron kellemes hőmérséklet van a lakásban, még klíma nélkül is. A házépítésekor az arányokra kell figyelni, az agyag mennyiségének a 15 %-a kell legyen a szalma mennyisége.

A háznak nincs szüksége túlságosan mély alapra. Az ilyen házaknak az egy méter mély alap tökéletesen megfelel, mivel a ház szerkezete sokkal könnyebb, mint a téglaházaké. A ház alapja általában kő és beton. A ház falainak vastagsága 40 – 50 cm szélességű kell legyen ahhoz, hogy megfelelő legyen a szigetelés.

Ezek a házak nem csak gazdaságosabbak és könnyebben felépíthetőbbek, de családiasak is. Már első ránézésre is megnyerőek.

Gyönyörködjünk együtt ezekben a csodás házakban