Keményen fogalmazott a világsztár: Alain Delon „Utálja ezt a korszakot, és a mai embereket”

A legendás francia színész immár hat évtizede van a szakmában, ennek okán interjút adott a Paris Match újságírójának, Valerie Trierweilernek.

Mikor Valerie megkérte, hogy emlékezzen vissza az életére, a 82 éves Delon így felelt:

„Nem számítok már semmi újdonságra az életemben. Mindent láttam, és mindent megéltem. De azt el kell mondanom, hogy ezt a mai kort egyszerűen utálom, hányingerkeltőnek tartom. Az emberekkel együtt, ugyanis mindenki hamis képet igyekszik mutatni magáról. A tisztelet kiveszett, az emberek egymást utánozzák, a kimondott szavaknak pedig már nincs súlya. Kizárólag a pénz számít. Én viszont nyugodt lehetek, megbánás nélkül fogok meghalni.”

A színészt nőügyeiről is faggatták:

„Igen sok nővel volt dolgom, ez kétségtelen. Viszont egyik sem tudott olyan hatást gyakorolni rám, hogy azt érezzem, vele akarom leélni az egész életemet.”

A színészóriás nem ül a babérjain. Alig várja, hogy elkezdődjenek új filmje forgatásai, amiben partnere Juliette Binoche lesz. Emellett elmondta, hogy szeretne újra színházban játszani.

„Én művész vagyok, nem színész, tudniillik nem szereztem színészi képesítést, én sosem tanultam ezt a szakmát. 14 éves voltam, amikor otthagytam az iskolát, aztán katona voltam. Én egy olyan színészgenerációhoz tartozom, akik mindent elértek, amit el lehetett. Ide tartozik többek között Burt Lancaster, vagy Jean Gabin. Nem ilyen karrierről álmodtam, de nem lehetek elégedetlen.”

A sors akarta, hogy az az Alain Delon váljon belőlem, akivé végül váltam – zárta sorait a legendás színész.