Könnyes szemmel hagyta el otthonát a kutya, akit pár hónap után visszavittek a menhelyre

Aki egy állatot vesz magához, annak egy életre szóló, felelősségteljes döntést kell hoznia. Nincs annál szívszorítóbb, mint amikor átgondolatlanul, az állattartáshoz nélkülözhetetlen elkötelezettség és feltételek nélkül fogad be valaki egy állatot, majd amikor kudarcot vall, továbbadja.

New Yorkban egy család örökbefogadta Astrat, az argentín dog keveréket. A család lakása a 18. emeleten volt. A kutya nyugtalan volt, amikor a liftben utazott, szorongott a kicsi, zárt helytől. A helyzeten tovább rontott, amikor a liftet meg kellett osztani a ház többi lakójával. Ha Astra a liftben másik kutyával találkozott, szinte kezelhetetlenné vált. Két hónap telt el így, majd az örökbefogadók úgy döntöttek, hogy a kutyust visszaviszik a menhelyre.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

Astra lelke ettől teljesen összetört, nem értette, miért történt ez vele, hiszen ő nem tett semmi rosszat. Riadt volt, sokáig izgatottan nézegetett, várta, hogy a családja visszajöjjön érte. Amikor kiderült számára, hogy újra egyedül maradt, mély letargiába esett. A menhely egyik munkatársa készítette ezeket a fotókat Astráról.

“Megértjük az örökbefogadók helyzetét is, egyszerűen csak nem ő volt a megfelelő kutya a család számára.” – mondta az egyik menhelyen dolgozó.

Az állatok érző lények, a felelős állattartás nagyon komoly döntés. Amennyiben nincs lehetőségünk a számukra szükséges feltételek megteremtéséhez, ha nem vagyunk képesek alkalmazkodni hozzájuk, és áldozatokat hozni értük, akkor ne tegyük ki őket ilyen csalódásnak!