4 kg mínusz néhány apró életmódbeli változtatással!

Sokszor még a diétázás és az edzés hatására is alig-alig csökken testsúlyunk, ám az életmódbeli változtatások annál nagyobb hatással vannak a makacs kilókra. Egy maroknyi szokás átalakítása csodákat művelhet, ha csak annyit szeretnénk fogyni, hogy éppen beleférjünk az egy éve kihízott farmerunkba.

Folyadék

Ha kellően hidratáltak vagyunk, a méreganyagokat is eltávolíthatjuk a szervezetből. Ennek következtében hamarabb fogjuk jól lakottnak érezni magunkat, csillapodik az állandó farkaséhség. Tanulmányok szerint mikor úgy érezzük, éhesek vagyunk, általában szomjasak vagyunk és vízre volna csupán szükségünk.

Napló

Nem arról van szó, hogy minden egyes kalóriát rögzíteni kell, de hasznos lehet szemmel tartani, nagyjából mit fogyasztunk el egy nap vagy egy hét alatt. Meg fogunk lepődni, mennyi hizlaló vackot veszünk magunkhoz, amit a nap végére már el is felejtünk. A napló segítségével azonban könnyebben oda tudunk figyelni erre.

Alvás

A pihentető éjszakai alvás az egyik kulcs a sikeres fogyáshoz. Ám sokszor ez sem jön össze olyan könnyen, hiszen mindenki a végkimerülésig hajtja magát napközben. De minél korábban bekerülünk az ágyba, szervezetünk annál több kalóriát tud elégetni és elkerülhetjük az éjszakai nassolást is.

Rossz szokások

Furcsán hangzik, de ha megnézzük, a sovány emberek szinte mindegyikének van egy bizonyos rossz szokása. Körmöt rágnak, hajat birizgálnak, rázzák a lábukat – lefoglalják magukat, így az evés eszükbe sem jut. Még az ilyen szintű aktivitás is segíthet, hogy kevesebbet együnk.