Melyik foltot mivel tüntesd el? Valóban használható tippet adunk!

A foltok sajnos az élet velejárói. Nem számít, mennyire vigyázunk a kedvenc fehér blúzunkra vagy az új asztalterítőre, néhanapján, amikor a legkevésbé számítunk rá, valamint biztosan ráborítunk. Amikor ez a nap elérkezett, akkor kell elolvasni ezt a cikket!

Izzadságfoltra citrom

Mindannyian tudjuk, hogy a világos színű felsők élettartama korlátozott. A gyakori viselés sárgás foltokat hagy a hónaljaknál és ez egyértelmű jele annak, hogy búcsút kell venni tőlük. Mostantól azonban másként is lehet! A citrom természetes fehérítőként működik. Frissen facsart citromlével áztassuk be az izzadságfoltot, majd hagyjuk 1-2 órát állni, mielőtt kimosnánk. Ezzel a módszerrel új életet lehelhetünk a felsőnkbe!

Rúzsfoltra popsitörlő

Ha a rúzs a fogunkra ragad, az sem leányálom, de még rosszabb, ha a ruhánkon köt ki. Ha mégis előfordul, vegyünk egy nedves popsitörlőt, amivel felitathatjuk a pigmenteket és az olajat is.

Izzadásgátló okozta foltra farmer

A dezodorok szinte elkerülhetetlen, hogy foltot hagyjanak a ruhán. A fehér csíkok valószínűleg mindenkinek ismerősek, különösen a sötét színű ruháknak ősellenségei. Ha legközelebb fehér foltokat látunk, fogjunk egy darab farmert és rögtön dörzsöljük át a szennyeződést!

Sminkfoltra borotvahab

Nemcsak a szőrszálak ellen vethetjük be, de akkor is hasznos, ha a korrektor vagy az alapozó került nem kívánatos helyre. Egy keveset tegyünk belőle a foltra és nézzük, ahogyan a hab átrágja magát kíméletlenül. Lényegében ezzel előkezeljük a ruhát, mielőtt bedobnánk a mosógépbe.

Zsírfoltra szénsavas víz

A húsból, sajtból a ruhára kerülő zsírt igen nehéz lehet eltávolítani. Megpróbálhatjuk krétával felitatni, de a legbiztosabb módszer, ha a szennyezett területet szénsavas vízbe áztatjuk. Látni fogjuk, ahogy a zsír körül pezsegni kezd a víz, így oldja ki a zsírt a szénsav a ruhából.