Mit mutat másoknak a stílusod, és miért hasznos, ha divatos vagy?

Akinek jó a stílusérzéke, sokkal könnyebb helyzetben van, mint azok, akiknek tanulnia kell a divatot és néha szükségük van támaszra, divat tippekre, azaz olyan tanácsokra, amelyek segítenek kialakítani a személyre szabott stílusukat. A jó öltözködés, a kifinomult érzék a divathoz, a jó stílusérzék, nagyon sok mindenben segíthet a hétköznapokban. A cikkben bemutatjuk, hogy amilyen előnyöket élvezhet az a személy, aki divatosan öltözködik.

A stílus ösztönzőleg hat

Ha megtaláltad az egyéniségedet, ha tudod, hogy mely stílus és öltözködési mód illik hozzád a legjobban, akkor ez az élet számtalan területén ösztönzőleg hat majd rád. Hiszen, ha szereted és viseled is a divatos ruhákat és kiegészítőket, akkor már a fodrászhoz is gyakrabban eljársz majd. Ha fontosnak tartod a megjelenésedet, akkor már egyenes út vezet az egészséges életmód irányába.

Önmagadat is tiszteled és mások is fognak

Az, aki tudja, hogy milyen ruhákban érzi jól magát, aki ad a megjelenésére, aki tudja, hogy mi áll neki jól és gondot fordít a mindennapos megjelenésére, nem csak nagyobb önbizalommal rendelkezik, mint mások, de más emberek bizalmát is jobban elnyeri és mások számára is egyfajta motivációs erővel bír. Hiszen ezek az emberek azt feltételezik, hogy aki ennyire céltudatos és határozott az öltözködésben, az más területeken is ilyen és ez sokak számára lesz követendő példa.

Az első benyomás sok mindent meghatároz

Az első benyomás nem más, mint egy szociálpszichológiai jelenség. Ezt akár akarjuk, akár nem, mindenképpen a külső alapján hozzuk meg elsősorban. Az első benyomásunk valakiről lehet pozitív, de negatív is. Ez utóbbi azért gond, mivel az első benyomásunkat nem igazán módosítjuk. Ha valakivel kapcsolatban negatív érzéseink keltek életre, abból nem, vagy csak nagy nehézségek árán lesz pozitív. Egy stílusos ember általában pozitív első benyomást kelt az emberekben. Már csak emiatt is érdemes odafigyelni az öltözködésünkre.

Tiszteletet is kivívhatunk

Mindenki tudja, ismeri azt az érzés, amikor egy jól öltözött emberrel találkozik. Valahogy tiszteljük az olyan embereket, akik tudják, hogy mi áll jól nekik és magabiztosan viselik ezeket a ruhadarabokat. Hiszen az öltözködés terén tanúsított magabiztosság, a ruha viselőjére is jellemző, így voltaképpen nem csak az illető öltözködése vált ki belőlünk csodálatot, hanem a magabiztos fellépése is.

Fokozza az önbizalmat

Egy fess öltöny, egy ropogósra vasalt ing, egy kényelmes bőrcipő, mind- mind jó megjelenést biztosít. Ha jól érezzük magunkat a viselt ruhákban, akkor ez hatással lesz a hangulatunkra és az önbizalmunk is a helyén lesz. Ezt mások is könnyen észreveszik és egy határozott ember mindig szimpatikusabb, mint az, aki soha nem elégedett önmagával. A divatos öltözködés nem csak önbizalmat ad, egyéb előnyöket is magában hordoz.

Precízebbé válsz

Amennyiben lényegesnek tartod a divatot és mindent megteszel annak érdekében, hogy a személyiségednek megfelelően és stílusosan öltözködj, akkor egy idő után már nem csak a ruhatárad kialakításában leszel precíz, hanem ez az életed minden területére is igaz lesz majd. Egyre inkább fontosnak tartod, hogy egészségesen élj és ez a precizitás a munkádra is jellemző lesz. Egy idő után nem csak a ruhák kiválasztása lesz a kisujjadban, hanem az élet minden területén szeretnéd a maximumot nyújtani.

Nem okoz gondot a vásárlás

Csak egyszer kell megismernünk önmagunkat, azt, hogy milyen ruhák illenek hozzánk, és aztán már egyre könnyebbé válik számunkra a vásárlás. A jövőben már nem lesz szükséged divattanácsokra, nem kell órákat töltened egy-egy üzletben, mert tudni fogod, hogy milyen ruhát, milyen cipővel vehetsz fel, hiszen a női divat minden titka a kisujjadban lesz.

Cikkünk a Sensation.hu közreműködésével készült.