Ne kapcsold be azonnal a klímát, ahogy beülsz az autóba!

Egy autó ha zárt helyiségben parkol nyitott ablakokkal 400-800 mg benzolt tartalmaz, ha a napon vagy a szabad levegőn parkol és a kinti hőmérséklet magasabb 16 foknál akkor a benzol értéke 2000-4000 mg, vagyis 40-szer magasabb a megengedett átlagnál.

Azok a személyek akik egy zárt ablakú autóba szállnak be nagy mértékű benzolt lélegeznek be. A benzol egy olyan mérgező vegyi anyag, amely megtámadhatja a vesét, a csontokat és a májat, nagyon nehéz a szervezetnek megtisztulnia ettől a káros vegyi anyagtól.

Az előírás szerint mielőtt az autódban bekapcsolod a klímát tartsd nyitva az ablakokat 2 percig így a gépjárműved teljesítménye is növekszik.

Most pedig lássuk az orvosok véleményét a klíma elindításával kapcsolatosan! A kutatások azt bizonyítják, hogy amikor bekapcsoljuk a klímát az elején még meleg levegő áramlik az autóba, amely nagy mértékben tartalmaz benzolt. A benzol köztudottan rákkeltő hatású.

Ne kapcsoljuk be a klímát amikor beszálltunk az autóba! Először engedjünk be egy kis friss levegőt, majd csak ezután kapcsoljuk be a klímát. Hagyjuk még pár percig lehúzva az ablakokat miután beindítjuk a motort. Fogadjuk meg ezeket a tanácsokat, hogy megőrizhessük az egészségünket.