Sok szülő nem is sejti, hogy a nevelés alapja a nyugodt és vidám családi hangulat!

A család egy nagy egész, minden családtag szorosan egymás mellett van. Ma elmondjuk nektek, hogy mit kell tudnia minden szülőnek a családjáról. A gyermek születésétől számított 12 éven keresztül a szülő az aki felelős azért, hogy mi történik a gyerekkel, mert a gyerek egészséges fejlődését az őt körülvevő hangulat és a szülőktől kapott információ határozza meg.

Az anya a felelős a gyerek állapotáért (a test energiáját). Az apa felelős azért ami a gyerekkel történik (viselkedés) és az anya állapotáért.

 Az anya hatása a gyerekre

A születéstől kezdődően egészen 12 éves korig a gyerek sokat fejlődik. Az anya az egyetlen „építő anyag” a születésig és az energiaforrás születés után. Mindenki tudja, hogy egy anya nem fogyaszthat alkoholt, nem dohányozhat és nem étkezhet egészségtelen módon. A gyerek fejlődése az anya pszichológiai állapotától is függ. Ez a függőségi állapot annyira meghatározza a gyerek fejlődését, hogy a gyermek kisebb – nagyobb problémái is az anya pszichológiai kiegyensúlyozatlanságára vezethetőek vissza. A terhesség ideje alatt egy anya nagyon nyugodt és pozitív beállítottságú kell legyen, örömmel kell várja a gyermeke születését. A szülést követő 12 éven keresztül a gyerek energetikailag az anyától függ, az anya kötelessége kontrollálni a gyerek érzelmeit. Van olyan eset amikor a terhesség zökkenőmentes, de a szülés pánikot idéz elő. A gyermek féltése egy anya számára természetes, de ezek az érzelmek a kicsit is befolyásolják. Amikor egy anya örökké a félelmekkel foglalkozik, akkor azok a félelmek valóra válhatnak. A gyerek lelki táplálása a pozitív energiával, a szeretettel, a féltéssel és a kedvességgel kezdődik. Fejezzük be az örökös aggódást, mert ezzel félelmet, bizonytalanságot és szomorúságot adunk át a gyereknek. Kerüljük a veszekedést a családban. Az a gyerek, akit negatív energiával táplálnak, negatív energiájú lesz.

Az apa hatása a gyerekre

A családért az apa felelős. Ha az apa vitatkozik az anyával, ő rosszkedvű lesz és ezt a negatív hangulatot átadja a gyereknek. Ha egy nő folyton szomorú, akkor a férjében kell keresni a hibát. Az apuka dolga, hogy vigyázzon a párjára, szeresse, kettesben is töltsön időt vele… Az apa felelőssége, hogy megnyugtassa az anyát, hogy eloszlassa a kételyeit és mellette álljon, csak így lesz otthon békés hangulat. Az anya és apa közötti harmónia elengedhetetlen ahhoz, hogy békés és nyugodt legyen a gyereknevelés.

A gyereknek szeretetre van szüksége, 12 éves korig a gyerekek érzelmileg a szüleiktől függnek, ezért fontos, hogy nyugodt és vidám hangulat legyen otthon. Ha a szülők nem tudnak békességben élni, még az is jobb, ha elválnak, ezzel kevesebbet ártanak a gyereknek, mint az örökös vitatkozással.