Táskák, hátizsákok férfiaknak a hétköznapokra

Némi túlzással sokáig csak az öltönyös üzletemberek kezében volt megszokott az aktatáska és csak túrákon bukkantak fel hátizsákos férfiak. Az idők azonban változnak, ahogyan a szokások is, nem beszélve arról, hogy manapság számtalan kisebb-nagyobb „kütyü” is a mindennapok része, amelyeket nem feltétlenül csak munkába viszünk magunkkal és a zsebekben nem férnek el. A férfi táskák, hátizsákok egyre elterjedtebbek, és nem csak a praktikum a lényeg, hanem a kinézet is.

Mikor lehet jó ajándék egy férfi hátizsák

Szinte bármikor. Ha férfi ismerősünk sportol, akkor többféle méretű és stílusú hátizsák közül választhatunk: a kisebbek futáshoz, biciklizéshez, a nagyobbak, több zsebbel, tárolóhellyel ellátottak rövidebb vagy többnapos túrákhoz valók.

A hátizsák anyaga lehet – lehetőleg vízlepergető – textil, az elegánsabbaké bőr, de vitorlavászon vagy újrahasznosított anyag is. A divatos, úgynevezett városi hátizsákok általábban kettő az egyben: táska és hátizsák funkciót látnak el, gyakran egy laptop rekesszel kiegészítve, hiszen ez ma szinte elengedhetetlen. Tehát bátran ajándékozhatunk hátizsákot munkába járáshoz vagy egyszerűen csak a mindennapokra! 


Férfi táska újragondolva

A nők számára természetes, hogy mindenféle méretű és színű táskát begyűjtenek a ruháiknak, cipőjüknek, az évszakoknak, a pillanatnyi hangulatuknak és még ki tudja, minek megfelelően. A divattervezők eléggé belehúztak az elmúlt években, hogy a férfiak is elcsábuljanak egy-egy darab láttán, bár tény, hogy a használhatóság náluk talán még mindig előnyt élvez. Ettől függetlenül egy táska nem táska egyetlen férfi hétköznapjaiban sem. 

A hátizsákokról már ejtettünk szót. A táskák esetében fontos a letisztult forma, így többféle stílussal is ötvözhetők. A férfiak kerülik a harsány színeket és előnyben részesítik a minőségi, strapabíró anyagokat. A bevállalósabbak viszont éppen rikító színekkel vagy szokatlan formákkal tűnnek ki a tömegből. A kisebb válltáskák, a sportosabb vagy elegánsabb aktatáskák, sőt, a repülőgépre vagy rövidebb utazásokra is könnyen pakolható mutatós kézitáskák létjogosultsága is indokolt. Az edzőcuccot rejtő sporttáskáknak is megvan a helyük, akárcsak az – indokoltan – újragondolt övtáskáknak. A laptoptáskák helyett egyre inkább a laptop rekesszel ellátott többfunkciós táskák vagy férfi hátizsákok kerültek előtérbe.


Táska és hátizsák mellé

Tévedés lenne azt feltételezni, hogy a férfiak számára nem fontosak a kiegészítők. Táskák mellé előszeretettel választanak megfelelő övet, cipőt és pénztárcát is. Ebben persze gyakran segít nekik egy nő, de egy igazán határozott férfinak erről is határozott elképzelése van. 

Az üzleti életben elengedhetetlen a kifogástalan megjelenés, ebben pedig minden részletnek kiemelt szerepe van. De ha a tengerparti nyaraláson választ a sportcipőjéhez egy menő oldaltáskát vagy hátizsákot egy férfi, a nőknek garantáltan fel fog tűnni az is és értékelni fogják.

Összegzés

Nem kell tovább hezitálni: egy férfi szekrényéből sem hiányozhatnak a táskák, hátizsákok! Legyen belőle kicsi, nagy, elegáns és sportos, színes és visszafogott, így minden körülmények között lesz mihez nyúlni!