Teszteld a lelked állapotát! Mit látsz meg elsőként a képen?

A pszichológiában létezik egy különleges vizsgálattípus, amely során kettős képet használnak.

Ezekkel a technikákkal könnyebb a pszichológusoknak azonosítani a páciens személyiségének fő jellemzőit, jellemének különlegességeit, és egyben választ adni arra a kérdésre, melyik utat kövesse a továbbiakban.

A következő teszt segít abban, hogy megtudd, milyen a pszichológiai állapotod a jelen pillanatban.

Nézd meg alaposan az alábbi képet! Mit veszel rajta észre először?

Hattyú

A jelen pillanatban kissé zavart vagy, és nem tudod, melyik irányba kell az életedet folytatnod. Emiatt azonban nem szabad megijedned, vagy elkeseredned, előbb-utóbb minden embernek választania kell, és előre senki sem tudja, hogy a választott út lesz-e a megfelelő. Próbáljad megfontolni a választás minden pozitív és negatív következményét. Ezeket felírhatod egy papírlapra. A legfontosabb dolog az, hogy ezt ne elhamarkodottan tedd, ugyanakkor ne tulajdoníts neki a valósnál nagyobb jelentőséget sem. Néha, jobb egy kicsit eltávolodni a problémáinktól és valami másra fordítani a figyelmünket, és a megoldás jön magától.

Mókus

Ami körülötted történik, az kivágta a biztosítékot nálad. Elkeseredett vagy, és úgy tűnik, nincs kiút. De furcsa módon a legjobb megoldás az lenne, hogy elengednéd a dolgot, és megbíznál a sorsban. Lazíts néhány napot, vágj bele izgalmas kirándulásokba. Vagy csak próbálj meg otthon egy jót aludni, vagy TV-t nézni. Miután végre valahára kipihened magad, megnyugszol és rájössz arra, hogy nem is annyira szörnyű a helyzeted, mint gondoltad, kár volt hát a nagy hűhóért.