Valódi virágoskertté alakíthatod az otthonod! A titok a trágyázásba rejlik, 9 nélkülözhetetlen tipp!

A lakásunkban található cserepes növényeknek sokkal több szükségük van a törődésre ahhoz, hogy szépek és egészségesek legyenek.

Nagyon fontos tényező, hogy milyen földbe vannak ültetve és milyen tápanyagokat használunk, a föld jó minőségének a megőrzésére. Ma bemutatunk nektek 9 olyan trágya típust, amelyekre szükségük van a szobanövényeknek. Nem kell műtrágyát használnod, ha nem szeretnél, a következő tápanyagokkal helyettesítheted.

Cukor

Úgy tűnik a szobanövényeknek szükségük van az édesre, főleg a kaktusznak. Tegyünk egy kiskanál cukrot a növény földjére, majd öntözzük meg. Feloldhatjuk a cukrot vízben és ezzel is megöntözhetjük a növényeket.

Ricinusolaj

A ricinusolaj nagyon hatásos az olyan növényeknek számára, amelyek gyakran virágzanak. Készítsünk egy keveréket 1 kiskanál ricinusolajból és 1 l vízből. Ezzel a keverékkel öntözzük meg a növényeket még virágzás előtt.

Fahamu

A fahamu nagyon jó tápanyag a szobanövények számára, megóvja őket a betegségektől. Készítsünk egy keveréket 1 l vízből és 1 evőkanál fahamuból, majd hagyjuk állni 7 napot, néha keverjük össze. Hét nap eltelte után öntözzük meg ezzel a keverékkel a növényeinket. 10 napon keresztül minden nap öntsünk egy keveset a növények földjére ebből a keverékből.

A citrusfélék héja

Öntsünk vizet a gránátalma-, citrom-, vagy narancs héjra majd hagyjuk 24 órát állni, ezután megöntözhetjük vele a növényeket.

Aszpirin

Készítsünk keveréket 1 db aszpirin tablettából és 1 l vízből, majd ezzel öntözzük meg a szobanövényeket.

Aloe

Az aloe lé nagyon jó tápanyag a szobanövények számára. Készítsünk egy keveréket egy kiskanál aloe léből és 1,5 l vízből, majd ezzel locsoljuk meg a szobanövényeket.

Gombák

Vásároljunk bármilyen fajta gombát, áztassuk be vízbe 1:1 arányban, hagyjuk állni 24 órán keresztül, majd öntözzük meg ezzel az oldattal a növényeket.

B12 vitamin

Ez a vitamin főleg a violának hasznos. Keverjünk össze egy fiola B12 vitamint 1 l vízzel, majd kéthetenként egyszer ezzel az oldattal öntözzük a szobanövényeket.

Banánhéj

A banánhéj számos olyan vitamint tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a növény fejlődéséhez. Daráljuk le a banán héját, majd keverjük bele az elültetendő növény földjébe. A szobanövények földjére is szórhatjuk, öntözéskor felszívódnak a benne lévő vitaminok.