Van otthon leveles tészta? Nálunk mostanában a család sokszor kéri vacsorára ezt a finomságot

A virsli és a leveles tészta az egyik legjobb párosítás, ha gyors és ínycsiklandó ételt szeretnénk készíteni. Amikor telefonál a család, hogy nemsokára jönnek, de semmi nincs otthon, amivel megkínálhatnád őket, ezt a finomságot pillanatok alatt elkészítheted!

A videóban láthatod, hogyan készül ez a gyors finomság. A feliratokat is kapcsold be!

Nálunk is nagy sikere van ennek a receptnek, mert leveles tészta általában van a hűtőben, szeretjük sós és édes töltelékkel is. Így csak gyorsan el kell készíteni, ami tényleg nem több 2 percnél és már mehet is a sütőbe. Egy gyors vacsorának is megteszi, de szerintem a terített asztalon is jól mutat ünnepi összejöveteleken. Az ilyen kis apró sós finomságokat mindenkit örömmel elcsipegeti.

Ha nem akarsz a vendégeknek megszokott sósakat sütni, mint a sajtosrúd például, akkor érdemes elkészítened ezt a virslis tekercset. Ráadásul nagyon mutatós, így már ránézni is öröm, hát még megkóstolni!

A leveles tésztát lekenjük tojással, így utána tetszés szerint megszórhatjuk magvakkal, vagy akár reszelt sajttal is, ha szeretnénk egy kicsit még különlegesebbé tenni. Bármilyen szószt kínálhatunk mellé, na nem mintha önmagában nem lenne nagyon finom!

Mivel apró kis falatkák, ezért nem kell hozzá különösebb terítés sem, hogy megvendégeljük a családot. Mire lesz szükség az elkészítéséhez? Tényleg csak néhány dologra!

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta,
  • 3 – 4 darab virsli,
  • 1 tojás a tészta lekenéséhez.

Nálunk azért is lett favorit, mert a gyerekek is örömmel megeszik. Sajnos nem minden ételt fogyasztanak szívesen, ezért örülünk neki, ha sikerül valami olyat készíteni, amit örömmel felfalnak.