Vannak dolgok, amikért tilos bocsánatot kérni! Ne szorítsd magad túlságosan háttérbe!

Sokan hajlamosak vagyunk szinte mindenért elnézést kérni, még akkor is, ha épp teljesen normálisan próbáljuk számunkra kedvezően alakítani a dolgainkat. Szép dolog az önzetlenség, a bajtársiasság, de senki nem várhatja el a másiktól, hogy mindig háttérbe szorítsa saját magát, és érdekeit. Érdemes kevesebbet törődni mások véleményével!

Íme 5 dolog, ami miatt nem kell elnézést kérned senkitől!

1. Ha a saját utad járod: Ne engedd meg senkinek, hogy előírja, hogyan éld az életedet. Nálad jobban senki sem tudhatja, hogy mi a jó neked. Hallgass a szívedre, és próbáld megtalálni a saját utadat.

2. Ha saját magad helyezed előtérbe: Nem kell elnézést kérned azért, mert önmagad előkelő helyen szerepel a fontossági sorrendedben. Ez természetes dolog, persze lehetőleg ne más kárára találjuk meg saját örömünket! Fontos dolog foglalkozni a környezetünkben élőkkel, de ha mindig figyelmen kívül hagyjuk saját érdekeinket, akkor könnyen kiüresedettnek érezhetjük magunkat, és belefásulhatunk a hétköznapokba.

3. Az életmódodért: Őszintén szólva senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen ruhákat visel, milyen szokásaid vannak, mikor és mit eszel. Neked is -ahogy mindenki másnak- megvan a jogod ahhoz, hogy úgy élvezd az életet, ahogy szeretnéd.

4. A munkádért: Ne foglalkozz azokkal, akik pozíciók, és fizetés alapján ítélik meg embertársaikat. A legfontosabb, hogy élvezd a munkád, akár igazgató vagy, akár mosogatsz valahol.

5. A szerelmi életedért: Ne engedj beleszólást a magánéletedbe, azt pedig főleg ne, hogy valaki befolyásolja azt, vagy elbizonytalanítson. A szívügyekben általában úgysem működnek a kívülről érkező jó tanácsok. Ne felejtsd: Kizárólag te döntöd el, hogy kivel osztod meg az ágyad!