16 háztartási tipp, hogy sokkal egyszerűbb legyen a takarítás!

A konyhai teendők és a lakás tisztán tartása bizony sok időt igényel egy háziasszony életében.

Ma szeretnénk bemutatni nektek 17 olyan trükköt amellyel könnyíthettek a munkátokon.

Kellemetlen szag a fürdőszobában

Öntsünk jóillatú mosószert a vécékefe tartójába és elfeledhetjük a rossz szagokat.

Lerakódások és rozsda az evőeszközökön

A rozsdát és a lerakódásokat eltávolíthatjuk citromlével, dörzsöljük át az evőeszközöket egy fél citrommal, hagyjuk állni a citromlevet rajtuk majd mossuk el őket és töröljük át egy száraz ronggyal.

Zajos fiókok

Ha unod már a zajt amikor kihúzod a fiókot, akkor tegyél egy kevés ragasztót a fiók külső oldalára és a fiók belső falára.

Univerzális tisztítószer

Az ecet és a mosogatószer keveréke a leghatékonyabb bármilyen felület tisztítására. Sokkal jobb hatása van mint a drága tisztítószereknek.

Tiszta ablakok

Az ablaktisztítás nem egy könnyű feladat. Készítsünk egy keveréket vízből és keményítőből, ezzel könnyen lemoshatjuk az ablakokat. Keverjünk el 1 liter vízben egy kanál keményítőt és ezzel mossuk át az ablakokat. A keményítő okozta foltokat töröljük át egy vizes ronggyal.

A por letakarítása lakkozott felületekről

Soha ne töröljük a lakkozott bútort nedves ronggyal, használjunk erre a célra speciális törlőt vagy száraz rongyot.

Az ablak párásodása

Az ecet a legjobb megoldás, hogy megszabaduljunk a párától, és ettől az ablakok is hosszabb ideig maradnak tiszták.

Konyharuhák

Mielőtt kimossuk a konyharuhákat, áztassuk be őket ecetes meleg vízbe.

Ragyogó kilincsek

Amikor takarítunk ne feledkezzünk el a kilincsekről sem, mert sok baktérium telepszik meg rajtuk. Egyszer egy héten töröljük át a kilincseket ecettel.

Kárpitozott bútorok tisztítása

Ezek a puha felületek könnyen magukba szívják a piszkot és a kellemetlen szagokat. Tegyünk egy szórófejjel ellátott flakonba egy kevés ecetet, majd ezzel fújjuk be a kanapét. Hagyjuk megszáradni. Ez a trükk segítségünkre lesz abban, hogy felfrissítsük a kanapét és eltávolítsuk a kellemetlen szagokat.

A szőnyegek tisztítása

A szőnyegek komfortot és melegséget nyújtanak a lakásban, ezért kell vigyázzunk, hogy ne fakuljon ki a színük túl hamar. A szódabikarbóna használatával eltávolíthatjuk a piszkot és a kellemetlen szagokat a szőnyegből. Szórjunk a szőnyegre szódabikarbónát, hagyjuk állni rajta néhány órát, majd porszívózzuk fel a szőnyeget.

Fürdőszobai dolgok tisztítása

Ha megmarad egy darab citrom, ne dobjuk ki, dörzsöljük át vele a krómozott felületeket, a csaptelepet, a zuhanyzórózsát és újból ragyogni fognak.

A burgonya főzés

Ha szeretnénk, hogy a burgonya hamarabb megfőjön tegyünk a főzőlébe egy kevés vajat.

A cipők szárítása

A nedves cipő szárításához használjunk sót. Melegítsük meg a sót egy lábosban majd töltsük bele egy zokniba és tegyük bele a cipőbe. Ha szükséges ismételjük meg még egyszer ezt a trükköt. Ez a módszer nagyon hatásos, főleg az esős napokon mert a só felszívja a vizet.

Reszeljük le a sajtot

Mielőtt a kemény sajtot elkezdenénk lereszelni kenjük be a reszelőt olajjal. A sajt nem fog ragadni és a reszelőt is könnyebb lesz elmosni.

A kellemetlen szagok a konyhában

A konyha az a hely ahol mindig különböző illatok terjengenek. Megszabadulhatunk ezektől a szagoktól egy kevés felmelegített ecet használatával. Melegítsünk meg egy kevés ecetet egy kis edényben és hagyjuk benne ameddig teljesen elpárolog.