3 perces teszt, Freud segít megérteni, mit rejt a tudatalattid!

Mindenki másképp látja a világot, van aki rózsaszínben, van aki mindig csak a rosszat várja mégsem mondhatjuk azt, hogy egyeseknek igazuk van, másoknak pedig nem. Ilyenek az emberek, mindenkinek más a véleménye az életről.

Az amilyennek mi látjuk a világot, nagyban függ attól, hogy hozzánk, hogyan áll a világ. Kíváncsi vagy rá, mit rejt a tudatalattid? Akkor végezzezd el Sigmund Freud tesztjét.

Ennek a tesztnek az elvégzéséhez csak néhány percre van szükség, egy írószerre és egy papírlapra.Próbáljátok meg kikapcsolni a logikus gondolkodást és csak a képzeletetekre hagyatkozni.

A lapra írjátok fel azokat a válaszokat amelyekkel a kérdésekre feleltetek. Ne gondolkodjatok hosszú ideig, írjátok le spontán a válaszokat:

1. A tengerparton vagytok és a víz tükrét nézitek. Mit éreztek?
2. Az erdőben sétáltok és vizsgáljátok a földet a lábatok alatt. Milyen érzések töltenek el benneteket.?
3. Figyelitek a sirályokat, amelyek a fejüket forgatják. Mit éreztek amikor ezt látjátok? Milyen a hozzáállásotok az ő viselkedésükhöz?
4. A lovakat csodáljátok ahogy ők szaladnak, galoppoznak és egymással játszanak. Milyen érzéseket ébreszt bennetek ez a látvány?
5. Kint vagytok a pusztán, de egy fal miatt nem tudtok tovább haladni. A fal mindkét vége végtelennek tűnik. A falban látszik egy kisebb repedés, amelyen keresztül egy oázis látható. Mit tesztek?
6. A pusztában sétálva találtok egy nagy korsót, amely színültig tele van tiszta hideg vízzel. Mit csináltok?
7. Eltévedtetek az erdőben, egész nap járkáltatok, beesteledett, de ti még mindig az erdőben vagytok. Egyszer csak megláttok egy házat, amelyben világosság van. Mit tesztek?
8. Körülöttetek sűrű köd van, nem látjátok, hogy merre menjetek. Mit csináltok ebben a helyzetben?

Leírtátok a válaszokat ugye? Ha igen, akkor olvassátok el a következő sorokat, amelyekből megtudhatjátok, hogyan is látjátok a világot. Minden válasz segít, hogy jobban megismerd önmagad.

1. Általános hozzáállásotok az élethez. Ebben a percben arra gondoltok ami a legfontosabb nektek az életben.
2. Ezek az érzéseitek a közeli hozzátartozókkal szemben, akiket szerettek.
3. A férfiakhoz való hozzáállásotok.
4. A nőkhöz való hozzáállásotok.
5. Az ahogyan megoldjátok a problémáitok nagy részét.
6. Ahogyan kiválasztjátok a partnereteket.
7. A házassághoz és a családalapításhoz való hozzáállásotok.
8. Hogyan tekintetek a halálra.

Ennek a tesztnek a lényege az, hogy használjátok a képzeleteteket, ha sikerül maximálisan kihasználnotok, akkor mindenre választ kaphattok. A legnehezebb a válaszokat megérteni.