5 tipp, hogy az otthonod szintet lépjen

Egy ház vagy lakás nem csak attól lesz otthonos, hogy milyen tárgyak találhatók benne, mégis fontos, hogy felszereljük olyan eszközökkel, amelyek megteremtik a komfortosság érzését. A kínálat egyre szélesebb, folyamatosan jelennek meg az újabb és modernebb háztartási gépek. Ezek közül választottunk ki ötöt, amellyel szintet léphet egy otthon.

  1. Szárítógép

Egyre elterjedtebb eszköz a szárítógép, aki teheti, beszerez egy ilyet a mosógép mellé, vagy elhelyezését tekintve nem ritkán fölé. Hatalmas előnye, hogy teljesen kiváltja a teregetést, ezzel időt spórol, valamint megelőzi, hogy a ruhák kinyúljanak, deformálódjanak a szárítóra függesztve, illetve hogy kiszívja azokat a napsugárzás. A jó szárítógép kivédi azt is, hogy egy otthonban túl magas legyen a páratartalom, hiszen kiveszi a képletből a teregetésnél elpárolgó vizet. Ezzel megelőzhető a penészedés problémája, amely még a modern házaknál is képes visszatérő fejfájást okozni a tulajdonosnak. A legújabb eszközök ráadásul alig fogyasztanak áramot, így a villanyszámlát sem emelik meg jelentősen.

  1. Gőzölős vasaló

A vasalás olyan háztartási munka, amely sokak szerint kezd kimenni a divatból, a fiatalok öltözködése ráadásul el is bírja a gyűröttebb fazonú ruhákat. Ennek ellenére egy jó vasaló minden otthonban fontos kellék, hiszen az elegáns megjelenés csak tökéletesen vasalt ruhában elképzelhető. De nem csak ez a vasaló jelentősége! Egy hibátlanul megvetett ágyba például sokkal jobb érzés lefeküdni, főleg akkor, ha frissen vasalt ágynemű várja az embert. A megfelelő minőséghez gőzölős vasaló ajánlott – ez az, amely magasabb szintű eredményre képes, illetve a forró gőz segítségével elpusztítja a baktériumok és vírusok legnagyobb részét. A vasalás tehát továbbra is a rendezett otthonok alapvető háztartási feladata!

  1. Kávéfőző

Irány a konyha! Ez az a helyiség, ahol a legtöbb modern gépet használjuk, ezek közül is kiemelkedik a kávéfőző – na persze csak akkor, ha kávézik a család. A jó kávé segít a nap elindításában, gasztronómiai élményt nyújt a reggeli órákban. Az utóbbi évek nagy vívmánya, hogy egyre inkább elérhető árakon gyártanak extra minőségű kávéfőzőket, amelyek így beköltözhetnek bármelyik otthonba. Egy modern, extra funkciókkal is rendelkező kávéfőző nem olcsó beruházás, ám hosszú távon megéri: elég csak belegondolni, mennyit költünk napi szinten kávézásra a munkahelyen, kávézóban. Ilyenkor nem is feltétlenül kapunk megfelelő minőséget, az otthoni kávéban viszont nem kell csalódnunk!

  1. Kenyérsütőgép

A vírushelyzethez kapcsolódó karantén legnagyobb durranásainak egyike, hogy az emberek újra elkezdtek otthon kenyeret sütni. A gyúrás, dagasztás egy ideig hatalmas élmény, közös programnak is jó a család számára, napi szinten azonban sokszor kivitelezhetetlen feladat, hiszen többórás munka egy kenyér összeállítása, elkészítése. A kenyérsütőgép az az eszköz, ami elvégzi ezt a feladatot helyettünk, a dolgunk csupán annyi, hogy megvásároljuk az alapanyagokat, majd követjük a gép utasításait. Ezzel a berendezéssel nem álom a mindennapi friss kenyér a háztartásokban.

  1. Gyümölcscentrifuga

A gyümölcscentrifuga vagy gyümölcsprés az az eszköz, amelynek a friss, energiadús, vitaminban gazdag innivalót köszönhetjük. A neve becsapós, mert nem csak gyümölcsöket, hanem zöldségeket is tehetünk a gépbe, azokkal is elbánik, majd felszolgálja számukra a szervezetünk számára értékes nedűt. A gyümölcscentrifuga olykor már a luxuskategóriába tartozik, hiszen nem a konyha legfontosabb eszköze, mégis mindenkinek ajánljuk, aki szeretne egy kicsit egészségesebben élni, változatosabban táplálkozni.