74 éves lett az ország egyik kedvenc bemondónője, Kudlik Júlia

Fotó: Fortepan adományozó (hu.wikipedia.org)

A Delta legendás műsorvezetője még mindig elbűvölően néz ki!

Kudlik Júlia volt az egyik legnépszerűbb magyar bemondónő, a Magyar Televízió képernyőjén több mint negyven (!) évig láthattuk őt. 1965-től 1996-ig vezette a Delta című műsort. Emellett háziasszonya volt az 1971-es, 1972-es és 1981-es Táncdalfesztiválnak, valamint számos népzenei vetélkedőnek, tévéfesztiválnak, Kodály-énekversenynek és díjátadó gálának is.

Ősz Ferenc, Kudlik Júlia – Szilveszteri TV műsor 1971

Olyan műsorok is a nevéhez fűződnek, mint az Állatok védelmében, a Nótaszó, a Főzőcske TV fazék, vagy a Sportolók a porondon. A szintén legendás Antal Imrével is többször dolgozott együtt, egyik közös projektjük a Szeszélyes évszakok volt. 2005-ben a köztévé létszámleépítést tartott, ekkor sajnos Kudliknak is távoznia kellett a közmédiából.

Kudlik Júlia ebben a hónapban töltötte be 74. életévét. Manapság már ritkán mutatkozik nyilvános eseményeken, és interjúkat sem ad gyakran. Legutóbb Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas előadóművész fotózkodott vele, a közös képet Instagram oldalán is megosztotta. A képen Kudlik Júlia elbűvölően néz ki!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nem hagyhattam ki egy szelfit Kudlik Júliával! #delta #rajtanőttünkfel #kudlikjúlia #szalokiagi

Szalóki Ági (@szalokiagi) által megosztott bejegyzés,

Az egykori bemondónő nincs jelen a közösségi média oldalakon, így a Facebookon sem. Érdekesség, hogy hosszú évekig volt egy Kudlik Júlia profil, amelyre folyamatosan töltöttek fel a Magyar Televízió egykori bemondónőjéről frissebb fotókat, de később kiderült, hogy ez egy álprofil, a legendás televíziósnak sikerült is töröltetnie a profilt, erről tavaly nyáron mesélt a Best magazinnak.

Elmondása szerint egyáltalán nem vágyik már a szereplésre, jelenleg Szentendrén él, kedvenc hobbija pedig a kertészkedés és a foltvarrás.