A coaching szerepe az üzleti életben: megéri fontolóra venni!

Egy cég vezetőjének, vagy vezető beosztásban lévő alkalmazottainak bizony nem egyszerű az élete. A folyamatos stressz, a vállukra nehezedő felelősség vagy éppen az állandó munkahelyi “tűzoltás” önmagában is elegendő lenne, mindeközben azonban magánéleti problémáik is lehetnek. És akkor a munka-privátszféra összehangolásáról, a tökéletes egyensúly megtalálásáról még nem is beszéltünk. Szerencsére egyre többen kérnek külső segítséget pszichológus vagy éppen coach formájában. 

Cikkünkben azt mutatjuk be, milyen pozitív hatásai lehetnek az üzleti coachingnak.

Mit takar pontosan a coaching?

A coachot magyarra általában tanácsadónak fordítják, ez azonban némileg pontatlan kifejezés. A coach ugyanis egy személyes segítő, akihez azért fordulunk, mert fejlődni, változni szeretnénk. Egy coach felismeri és fejleszti a meglévő képességeinket és erősségeinket, így könnyebben oldhatjuk meg problémáinkat és győzhetjük le az utunkban álló akadályokat. Bár a coaching alapja természetesen a pszichológia, a tanácsadó nem terápiás, gyógyulást célzó kezeléseket folytat.

A coachingnak többféle formája is létezik: a legtipikusabb talán a life, vagyis életvezetési coaching. A tanácsadó ilyenkor a magánéleti, munkahelyi vagy életmódbeli elakadásokra fókuszál. A sport coaching az edzőknek és a játékosoknak segít kihozni magukból a legjobb teljesítményt (maga a coaching is a sport világából ered, hiszen itt alkalmazták először).

A business coachingról röviden

A business vagy üzleti coaching fogalma többféle tanácsadást is magában foglal. Ami közös bennük, hogy a cégvezetéssel, üzleti élettel és munka-magánélet egyensúlyával foglalkoznak. Megkülönböztethetünk vezetői coachingot, felsővezetői és munkavállalói coachingot. Sőt, karrierváltás coaching is elérhető, amit nagyobb volumenű, szakmán kívüli váltásoknál érdemes igénybe venni.

A vezetői coachingok abban nyújtanak hatható segítséget, hogy a döntéshozók a teljes képet átlássák, jobb vezetőkké váljanak és egészségesebb egyensúlyt legyenek képesek kialakítani a magánélet és a munka között. Mindez természetesen a vállalkozásra is pozitív hatással van, hiszen a coach a stratégia tervezésében és a változások menedzselésében is a vezető mellett áll.

Így segít egy coach az üzleti életben

A coaching annyiban mégis hasonlít a pszichoterápiához, hogy az ilyen alkalmak is jellemzően 45-50 percesek, általában a coach és a vezető vesz rajtuk részt (bár léteznek csoportos coachingok is), az ülés pedig beszélgetésből, a problémák feltárásából áll. Akárcsak a pszichológusnak, a coachnak sem az a dolga, hogy megoldásokkal rukkoljon elő. A cél az, hogy a cégvezető fejlődjön, és saját erőből jusson előre.

Az első ülés tipikusan az ismerkedéssel zajlik. A coach ilyenkor átbeszéli a kitűzött célokat, felméri, hogy a vezető milyen gondokkal néz szembe a szakmájában és a magánéletében, illetve segít kitalálni, hogy milyen ütemben és módon történjen a tanácsadás. Fontos tudni, hogy egyetlen coacholás aligha hoz érdemi változást: a sikerhez általában nyolc-tíz alkalomra van szükség.

A további találkozások tartalma már erősen a probléma jellegétől függ. Bizonyos témák azonban rendre felbukkannak a business coaching során. Ilyen például az asszertív kommunikáció, hiszen egy cég vezetőjének őszintén és egyenesen kell kommunikálnia, és empátiával kell viszonyulnia másokhoz. Hasonlóan közkeletű probléma a kiégés. Sajnos sok vezető beosztásban lévő ember érzi magát közömbösnek, túlterheltnek és kevésbé értékesnek.

Az önismeret és az önbizalom fokozása minden üzleti coaching szerves része, a cégvezetőknek pedig a stresszkezeléssel is meg kell birkózniuk. Hogy a magánéletük és a karrierjük egyensúlyba kerülhessen, javítaniuk kell az időgazdálkodásukon és konfliktuskezelésükön. A coach megismertetheti a vezetőt különböző döntési stratégiákkal és abban is segíthet, hogy a cég első embereként jobban motiválja az alkalmazottait.

Ami a cég nagyobb volumenű problémáit illet, egy coach rámutathat, hogyan lehet a vezetői eszközöket hatékonyabban és rutinosabban használni. Átnézi a cég felépítését és a szervezeti kultúrát, hiszen sokszor itt rejlik az elakadás gyökere. A coach adott esetben a vállalkozás alapértékeinek a kialakításában és megfogalmazásában is támogatást nyújthat.

Mikor érdemes coachoz fordulni?

A legtipikusabb élethelyzet, amikor egy menedzser felkeres egy szakembert az, amikor a munkája a magánélet rovására megy. Ilyenkor a vezető úgy érzi, csak rohan a dolgok után, de a huszonöt órás nap is kevésnek bizonyulna. A már említett kiégés, vagy szaknyelven burnout szindróma szintén gyakori motivációt jelent, sokan pedig akkor keresik fel a coachot, amikor az üzleti céljaik elérhetetlennek tűnnek.

Akkor is érdemes profi segítséget kérni, ha a váltás gondolata merül fel egy vezetőben. A coach segíthet feltárni, hogy mi a menni akarás oka, és rávezetheti az ügyfelét a megfelelő karrierdöntésre. Sokan azonban egyszerűen csak motivációt, új célokat vagy nagyobb kihívásokat szeretnének a munkájukban, és ezért döntenek az üzleti coaching mellett.

Coaching mindenkinek

Az üzleti coaching két speciális területe a csoportos coaching, ahol több cég vezetője vesz részt a foglalkozáson. Igazán hasznos megismerni mások problémáit és nehézségeit, hiszen csak okulni lehet belőlük. A team coaching vagy csapat coaching az alkalmazottaknak tartott tanácsadás: főleg akkor érdemes ezt választani, ha egy adott projekt nehézségekbe ütközik vagy új menedzsment kerül a cég élére. A coaching tehát ma már bárkinek elérhető, aki hisz a változásban és a fejlődésben!