A coaching szerepe az üzleti életben: megéri fontolóra venni!

Egy cég vezetőjének, vagy vezető beosztásban lévő alkalmazottainak bizony nem egyszerű az élete. A folyamatos stressz, a vállukra nehezedő felelősség vagy éppen az állandó munkahelyi “tűzoltás” önmagában is elegendő lenne, mindeközben azonban magánéleti problémáik is lehetnek. És akkor a munka-privátszféra összehangolásáról, a tökéletes egyensúly megtalálásáról még nem is beszéltünk. Szerencsére egyre többen kérnek külső segítséget pszichológus vagy éppen coach formájában. 

Cikkünkben azt mutatjuk be, milyen pozitív hatásai lehetnek az üzleti coachingnak.

5 perces epres édesség recept sütés nélkül (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Nem lehet megunni ezt a finomságot

Mit takar pontosan a coaching?

A coachot magyarra általában tanácsadónak fordítják, ez azonban némileg pontatlan kifejezés. A coach ugyanis egy személyes segítő, akihez azért fordulunk, mert fejlődni, változni szeretnénk. Egy coach felismeri és fejleszti a meglévő képességeinket és erősségeinket, így könnyebben oldhatjuk meg problémáinkat és győzhetjük le az utunkban álló akadályokat. Bár a coaching alapja természetesen a pszichológia, a tanácsadó nem terápiás, gyógyulást célzó kezeléseket folytat.

A coachingnak többféle formája is létezik: a legtipikusabb talán a life, vagyis életvezetési coaching. A tanácsadó ilyenkor a magánéleti, munkahelyi vagy életmódbeli elakadásokra fókuszál. A sport coaching az edzőknek és a játékosoknak segít kihozni magukból a legjobb teljesítményt (maga a coaching is a sport világából ered, hiszen itt alkalmazták először).

A business coachingról röviden

A business vagy üzleti coaching fogalma többféle tanácsadást is magában foglal. Ami közös bennük, hogy a cégvezetéssel, üzleti élettel és munka-magánélet egyensúlyával foglalkoznak. Megkülönböztethetünk vezetői coachingot, felsővezetői és munkavállalói coachingot. Sőt, karrierváltás coaching is elérhető, amit nagyobb volumenű, szakmán kívüli váltásoknál érdemes igénybe venni.

A vezetői coachingok abban nyújtanak hatható segítséget, hogy a döntéshozók a teljes képet átlássák, jobb vezetőkké váljanak és egészségesebb egyensúlyt legyenek képesek kialakítani a magánélet és a munka között. Mindez természetesen a vállalkozásra is pozitív hatással van, hiszen a coach a stratégia tervezésében és a változások menedzselésében is a vezető mellett áll.

Így segít egy coach az üzleti életben

A coaching annyiban mégis hasonlít a pszichoterápiához, hogy az ilyen alkalmak is jellemzően 45-50 percesek, általában a coach és a vezető vesz rajtuk részt (bár léteznek csoportos coachingok is), az ülés pedig beszélgetésből, a problémák feltárásából áll. Akárcsak a pszichológusnak, a coachnak sem az a dolga, hogy megoldásokkal rukkoljon elő. A cél az, hogy a cégvezető fejlődjön, és saját erőből jusson előre.

Az első ülés tipikusan az ismerkedéssel zajlik. A coach ilyenkor átbeszéli a kitűzött célokat, felméri, hogy a vezető milyen gondokkal néz szembe a szakmájában és a magánéletében, illetve segít kitalálni, hogy milyen ütemben és módon történjen a tanácsadás. Fontos tudni, hogy egyetlen coacholás aligha hoz érdemi változást: a sikerhez általában nyolc-tíz alkalomra van szükség.

A további találkozások tartalma már erősen a probléma jellegétől függ. Bizonyos témák azonban rendre felbukkannak a business coaching során. Ilyen például az asszertív kommunikáció, hiszen egy cég vezetőjének őszintén és egyenesen kell kommunikálnia, és empátiával kell viszonyulnia másokhoz. Hasonlóan közkeletű probléma a kiégés. Sajnos sok vezető beosztásban lévő ember érzi magát közömbösnek, túlterheltnek és kevésbé értékesnek.

Az önismeret és az önbizalom fokozása minden üzleti coaching szerves része, a cégvezetőknek pedig a stresszkezeléssel is meg kell birkózniuk. Hogy a magánéletük és a karrierjük egyensúlyba kerülhessen, javítaniuk kell az időgazdálkodásukon és konfliktuskezelésükön. A coach megismertetheti a vezetőt különböző döntési stratégiákkal és abban is segíthet, hogy a cég első embereként jobban motiválja az alkalmazottait.

Ami a cég nagyobb volumenű problémáit illet, egy coach rámutathat, hogyan lehet a vezetői eszközöket hatékonyabban és rutinosabban használni. Átnézi a cég felépítését és a szervezeti kultúrát, hiszen sokszor itt rejlik az elakadás gyökere. A coach adott esetben a vállalkozás alapértékeinek a kialakításában és megfogalmazásában is támogatást nyújthat.

Mikor érdemes coachoz fordulni?

A legtipikusabb élethelyzet, amikor egy menedzser felkeres egy szakembert az, amikor a munkája a magánélet rovására megy. Ilyenkor a vezető úgy érzi, csak rohan a dolgok után, de a huszonöt órás nap is kevésnek bizonyulna. A már említett kiégés, vagy szaknyelven burnout szindróma szintén gyakori motivációt jelent, sokan pedig akkor keresik fel a coachot, amikor az üzleti céljaik elérhetetlennek tűnnek.

Akkor is érdemes profi segítséget kérni, ha a váltás gondolata merül fel egy vezetőben. A coach segíthet feltárni, hogy mi a menni akarás oka, és rávezetheti az ügyfelét a megfelelő karrierdöntésre. Sokan azonban egyszerűen csak motivációt, új célokat vagy nagyobb kihívásokat szeretnének a munkájukban, és ezért döntenek az üzleti coaching mellett.

Coaching mindenkinek

Az üzleti coaching két speciális területe a csoportos coaching, ahol több cég vezetője vesz részt a foglalkozáson. Igazán hasznos megismerni mások problémáit és nehézségeit, hiszen csak okulni lehet belőlük. A team coaching vagy csapat coaching az alkalmazottaknak tartott tanácsadás: főleg akkor érdemes ezt választani, ha egy adott projekt nehézségekbe ütközik vagy új menedzsment kerül a cég élére. A coaching tehát ma már bárkinek elérhető, aki hisz a változásban és a fejlődésben!