A csöppség a vártnál 3 hónappal hamarabb született. 11 év elteltével az édesanya megírta az igaz történetet, ami megrázta az internet világát!

Egyik anyának sem tetszene, ha a gyermekét az osztálytársai bántalmaznák.

MaryAnn Parisí egy 11 éves fiú nevelőszülője. Amikor a fia osztálytársai ő előtte csúfolták ki a fiát, úgy döntött, nem csak saját fiának, hanem másoknak is fog segíteni azzal, hogy feltárja az iskolai bántalmazásokat. A célja, hogy közel a nullára csökkenjenek az ilyen esetek.

Saját Facebook oldalára elhelyezett egy üzenetet, amelyben ecsetelte a fia, Michael esetét. MaryAnn arra kérte az olvasóit, hogy osszák meg a bejegyzését, azért hogy a felnőttek megtaníthassák a gyerekeiket arra, hogy milyen fontos az, hogy kimutassák együttérzésüket más gyerekek iránt – írja a fox4news.com.

A levelet teljes terjedelmében közöljük:

„Mindenekelőtt elnézést szeretnék kérni, ha a levelem hosszúnak tűnne. A gyerekek valahogy jelen vannak minden felnőtt életében. Kérem, hogy mondja el gyermekeinek (unokaöccseinek, barátai gyermekeinek, stb.) a fiam történetét. Lehet, ha megismerik a fiam gyermekkorát, akkor talán valami megváltozik a fejecskéjükben. Még a legjobb gyermeknek is lehetnek gyenge pillanatai és önbizalom hiánya.

A tudás hatására folyamatosan fejlődünk. Michael 26 hétre született. Azaz 3 hónappal korábban a vártnál. Sajnos nem én vagyok a biológiai édesanyja. Mindezek ellenére – én vagyok az anyukája. Életének első három hónapjában az életéért küzdött. Megszámlálhatatlan vérátömlesztésen esett át. 3 hónapig bírta ezt az édesanyja, majd ezt követően magára hagyta.

Nagyon sok megpróbáltatás várt még rá. Michael csak 3 éves korában kezdett el beszélni. Járni is nagyon későn tanult meg. Első foga 1 éves korában jelent meg. Minden értelemben visszamaradott volt. De már ekkor is tudott szeretni. Mai napig a mosolya mindenkit felvillanyoz. Nincs olyan ember, akit ő nem tudna szeretni. Még azokhoz is pozitívan áll, akik bántják őt. Mindenkinek mindent meg tud bocsátani.

Soha senkit sem ítél el. Szeretnék én is olyan lenni, mint ő, de nekem ez nem mindig sikerül. Ma a „fogszabályzósnak” csúfolták, tegnap pedig azon nevettek, ahogy eszik. Tudják-e önök, hogy csak a születési rendellenessége miatt nem tud rendesen étkezni? Vagy gyakran csúfolják őt a mozgáskoordinációs hibái és a rossz látása miatt. A fogszabályzó – amit önök nem tudhatnak, csak azért van, mert ez az első lépés ahhoz, hogy kiegyenesedjen az alsó állkapcsa, mert az még nem fejlődött ki rendesen. Mert ha minden jól sikerül, akkor már nem fog kifolyni a leves a szájából, nem fog „furcsán rágni”, és akkor már nem lehet őt fogszabályzósnak, fura fogsorúnak csúfolni és butának, torzszülöttnek nevezni.

Azt mondani „Ülj le és maradj csendben”- ez nem megoldás. Nem kell önöknek szeretni Michaelt, de a tisztelet elvárható. Ő – egy igazi harcos, és én csak egy apró részletet meséltem el az életéből. Kérem, ossza meg ezt a barátaival. Tiszteljék az önök körül lévőket. Nem tudhatják, hogy min kellett nekik keresztülmenniük.”

MaryAnn bejegyzése sok szívet megérintet. Michael története a türelemre és a megértésre tanít minket. Senki sem tudhatja, hogy milyen nehézségek várnak rá, holnap vagy holnapután. Legyünk megértőbbek a környezetünkben élő emberekkel.