A cukkini masszát a tepsibe simítjuk, ráhalmozunk minden finomságot és nemsokára kész a vacsora

Körülnéztem a hűtőben és találtam még néhány cukkinit, amit már nem akartunk kirántani, ezért valami teljesen mást készítettünk belőle. Lereszeltünk, összekevertük tojással és liszttel, majd tepsibe simítottuk, nagyon finom vacsora lett!

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Ez egy cukkini pizza recept, ami nálunk azért lett nagy kedvenc, mert bármilyen finomság kerülhet rá. Ha a hagyományos pizza helyett kipróbálnál valami újat, ez a recept tetszeni fog. Ha szereted a zöldségeket, hamar kedvenc lesz ez. recept. A cukkini finom ropogós lesz, a fűszerezésnek köszönhetően nagyon ízletes.

A feltét lehet bármi, ami éppen kéznél van. Felvágott, tepertő, zöldség, több féle sajt, maradék sült hús, amit szeret a család. Érdemes belőle kettőt sütni, hogy több ízesítésű legyen. Ebben a receptben az a jó, hogy ha kihűl, az sem baj, mert hidegen is finom és persze újra is lehet melegíteni. A cukkini állaga nem változik, nem olyan mint az élesztős pizza alapok, amelyek következő nap már nem annyira finomak, mint amikor frissen sütjük őket.

Nagyon egyszerű és olcsó étel recept, csak a kreativitásodon múlik, mivel teszed még finomabbá. Azért is sütjük gyakran, mert így mindenki megeszi a családban a cukkinit, míg ha egyéb módon van elkészítve, már nem mindenki rajong érte. Egy hosszú nap után is hamar összedobható, nem kell gyúrni, nem kell arra várni, hogy a tészta süthető legyen. Összekeverjük a hozzávalókat és már süthetjük is a finomságot. Tetszés szerint fogyaszthatjuk önmagában, vagy majonézzel. Ha nincs otthon sok minden, az sem gond, mivel a cukkini önmagában is finom, nem fontos, hogy több féle feltét legyen rajta, anélkül is lenyűgözi majd a családot.

A leírt mennyiségből kisebb adag lesz, ami 2 – 3 ember számára remek vacsora, ha többet szeretnél készíteni, akkor érdemes mindenből nagyobb mennyiséget számítani. Kerülhet rá bármi, így a feltétet mindenki maga dönti el.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini,
  • 2 tojás,
  • só,
  • bors,
  • fűszerek: bazsalikom, oregánó,
  • 6 evőkanál liszt.