A divatmárka képviselői nem volt hajlandók retusálni a fotókat, ezzel hihetetlen népszerűségre téve szert…

A modelleknek is megvannak a maguk problémái!

A Bidista szerkesztőségének tagjai a legfinomabban megfogalmazott hozzászólást választották ki azok közül, melyeket a Boohoo cég fürdőruháinak reklámja alá írtak. És ez természetes is, mert bár a márka nem forradalmat robbantott ki, de komolyan felkorbácsolta a fogyasztói tömegek indulatait. És sok nőt is megtévesztett.

Retusálatlan képek, amelyek gyökerestül felforgatták a divat világát!

Nem nehéz felismerni, mi szegezte oda mindenkinek a tekintetét ezekre a képekre! A fenéken látható striákkal (más néven terhességi csíkokkal) általában két esetben találkozhatunk: a tükörben vagy a televízióban, amikor valami csodakrémet akarnak nekünk eladni. Na, jó, esetleg még a vízparton minden egyes korosztálynál, esetleg a női öltözőkben. De hogy a szupersztárokat felvonultató internetes oldalakon vagy azok képein? Ez lehetetlen!? Illetve mégsem az, és erre a legjobb bizonyíték az alábbi példa: Íme ugyanaz lány egy módosított professzionális képen, sima fenékkel, gyönyörű, már-már hihetetlenül tökéletes bőrrel.

Persze könnyen meglehet, hogy esetleg előfordulhat, hogy cinikus és modern világunkban létezik még valaki, aki nem hallott a photoshop-ról, vagy más képszerkesztő programokról. Ez nyilván nem valószínű, mindazonáltal annyira hozzászoktunk már ahhoz, hogy a képeken nyilvánvalóan hazudnak nekünk, hogy már fel sem tűnik, hogy már megint az orrunknál fogva vezetnek bennünket. Mert általában azt, amit a képeken látunk jobb kettővel, de néha tízzel is elosztani, akkor kapjuk meg a reklámarcok körülbelüli valóságosságát. Nem keressük már a valóságot és a realitást sem. Éppen ezért meglepő, amit a Boohoo cég emberei tettek: modelleket fényképeztek le, de nem javítottak a képeken! Ennek ellenére, nyilvánvalóan használtak kozmetikumokat és a modellek frizuráját is megfelelőre alakították. Minden lány szép, de ez a szépség ezúttal természetes is! És hogy hogyan fognak kinézni ezek a fürdőruhák egy átlagos hölgyön? Íme, az alábbiakban megtekinthető:

Nos, nem lett szebb a modellek feneke attól, hogy egy új fürdőruhát vettek fel, hiszen bőrük a „régi” maradt. És pont ez a korrektség a márka képviselői részéről az, ami töménytelen mennyiségű hozzászólást eredményezett. A feministák egyértelműen támogatják ezt a kezdeményezést, sőt, még a hétköznapi nők részéről is egyre több véleményt hallani, hogy a retusálás elkerülése helyes volt.

Elvégre, ha a szépséget csak képen lehet megjeleníteni, a valóságban nem létezik, akkor mi értelme ennek a szépségnek? A kisebb hibák, melyeket a divatcégek menedzserei, meleg irodájukból szívből gyűlölnek, a valóságban éppen ezek a hibák teszek minket egyedivé és összetéveszthetetlenné.