Miről ismerjük fel a rossz éttermet?

Valószínűleg, közülünk mindenki szeret finomakat enni, ám az étteremben való étkezés különleges luxus és élvezet, hiszen  nem kell órákon át a tűzhelynél állni és hegynyi edényt elmosogatni. Sajnos, nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy olyan gyakran látogasson el étterembe, amennyiszer szeretne. Ha mégis úgy döntöttünk, hogy egy drága étteremben töltsünk el egy felejthetetlen estét, szeretnénk, hogy minden magas színvonalú legyen.

Manapság nagyon sok, különféle étterem létezik, melyek mindenáron szeretnék odavonzani a vendégeket, de nem minden ilyen hely tudja Önt jól és helyesen kiszolgálni és valóban finom étellel és hangulattal megajándékozni. Honnan tudhatjuk meg azt, hogy melyik az az étterem ahova jobb nem bemenni, nehogy aztán feleslegesen dobjunk ki pénzt, és hogy ez ne rontsa el a kedvünket.

A rossz étterem jellemzői

1. Kevés vendég

Az nagyon gyanús, ha üres az étterem, hiszen a jó helyeik népszerűek és nagy vendégkörrel rendelkeznek. Ha egyáltalán nincs vendég, az a túl magas árakra, vagy a rossz ételre utal. Az ilyen helyen valószínűleg nem friss az étel, a kevés vendég miatt a nyersanyagot sokáig tárolják a hűtőben.

2. Illat

Friss illatnak kell lennie az étteremben és kész! Semmiféle kellemetlen  illat nem jöhet a konyhából, vagy a terített asztaltól. Ha már az étteremben is érzed az ételek illatát, valószínűleg rossz a szellőztető rendszere.

3. Túl hosszú étlap

A jó éttermek nem szakosodnak a világ minden konyhájára. Kiválasztanak maguknak egy irányt és azt próbálják fejleszteni.

4. Teríték

Sokszor a pincérek úgy terítik meg az asztalt, mintha azt szeretnék megmutatni a vendégnek, hogy az étteremnek hány fajta tányérja és pohara van. Jegyezze meg, hogy egy jó étteremben a rendelés felvétele előtt az asztalon csak egy vizespohár, egy villa és kés lehet.

5. Gőzölgő étel

Michelin követelményeknek megfelelően a felszolgált étel hőmérséklete nem lehet több, mint 36-40 fok. Ha az étel, amit önnek felszolgáltak gőzölög, azt mikrohullámú sütőben melegítették meg.

6. Tolakodó pincér

Egy jó étteremben udvarias személyzetnek kell lenni, ezért a tulajdonosok továbbképzéseket tartanak. A pincér nem lehet erőszakos, jól kell, hogy ismerje az étterem étlapját és az ételek jellemzőit.

7. TV a falon

A jó étterem, úgy van berendezve, hogy vendég csak az ételre figyeljen. Sok európai étteremben nincs zene, hogy ne vonják el a vendég figyelemét az ételtől.

8. WC tisztasága

Michelin követelményeknek megfelelően a WC-t minden egyes vendég után ki kell takarítani. Tehát papírhegyek, szalvéták és egyéb dolgok nem maradhatnak az előző vendég után.

9. Rendezvények

Ha meg szeretné tudni, hogy megfelelően választotta ki az éttermet, hívja fel őket telefonon, foglaljon asztalt egy nagy létszámú társaság nevében, és kérje meg őket arra, hogy a nagyterembe szervezzenek Önöknek élő zenét. Ha beleegyeznek, jobb, ha nem megy ilyen étterembe és azonnal visszamondja a foglalást. Az étteremnek figyelnie kell arra, hogy a vendégek jól és otthonosan érezzék magukat, de a nagy társaság és az élő zene idegesíteni fogja a többi vendéget.

Használja fel ezeket a tanácsokat, így mindig tudni fogja, hogy melyik étterembe érdemes betérni, és melyiket kell messziről elkerülni.

Osszd meg ezeket a hasznos információkat barátaival!