A férfi három nő közül választotta ki a feleségét: az egyik szép volt, a másik gondoskodó, a harmadik intelligens! Melyiket választotta?

Egy napon egy gazdag férfi elhatározta, hogy megnősül, három nő tetszett neki, sokat gondolkozott azon, hogy melyiket válassza.

A férfi úgy gondolta, hogy mindegyik hölgynek ad 10.000 dollárt és megmondja nekik, hogy költsék a pénzt saját magukra.

Az első hölgy bement egy luxusüzletbe, ruhát és kozmetikai termékeket vásárolt, majd elment egy wellness centrumba. Az összes pénzt elköltötte saját magára.

Amikor visszatért a férfihoz, a következő szavakat mondta neki: „Drágám, te tudod, hogy szeretlek és azt szeretném, hogy csodáld te is és mindenki a szépségemet. Azt szeretném, hogy mindenki irigykedjen arra, milyen szép nő van melletted”.

A második hölgy bement egy olyan üzletbe, ahol luxus férfiruhák, ingek, nyakkendők, parfümök voltak és az összes pénzét ilyen dolgokra költötte.

Amikor visszatért a férfihoz, így szólt: „Drágám, te vagy a legfontosabb ember az életemben, ezért azt szeretném, hogy boldog légy, minden pénzt rád költöttem”.

A harmadik hölgy értékpapírokba fektette a pénzét, amikor a befektetéseiből 10.000 dollár haszonhoz jutott, akkor visszatért a férfihoz, majd így szólt:

„Drágám én nagyon szeretlek, szeretném megmutatni neked, hogy mire költöttem. Befektettem a pénzt, hogy lásd, tudok bánni a pénzzel, nem csak költeni tudom, hanem megszerezni is.”

A férfi figyelmesen meghallgatta mind a három hölgyet, gondolkodott egy kicsit és rájött, hogy a szépség mulandó, a gondoskodás fontos, de egy intelligens nő mindennél többet ér! A harmadik hölgyet választotta, mert ő nem csak szép és előrelátó volt, hanem intelligens is.