A legellenállóbb szobanövények, amelyeket alig kell gondozni, mégis csodaszépek!

A természet úgy alakította a növényeket, hogy vannak köztük olyanok amelyek a napot szeretik, van amelyik az árnyékot szereti vagy a nedvesebb talajt, van amelyik kiválóan alkalmas a levegőben lévő káros anyagok kiszűrésére. Ebben a cikkünkben olyan növényeket is felsorolunk nektek, amelyek azt is kibírják ha nem törődnek velük. Így ha napokra elutazunk, a növényeinknek akkor sem lesz bajuk, ha ezek közül választunk.

Az első ilyen növény a listánkon a Bromélia, amelynek a virága és a levele is szép. Ez egy szubtrópusi növény, amely nagyon könnyen alkalmazkodik a lakásban lévő hőmérséklethez, szereti a meleget és a természetes fényt. Ez a növény nem igényes, könnyű gondozni.

A következő a karácsonyi kaktusz amelynek fényesek és húsosak a levelei. Ez a növény könnyen és hamar nő még akkor is, ha egy tövet másik cserépbe ültetünk, az átültetett tő hamar elkezd fejlődni. A gyerekek nagyon szeretik ezt a növényt, a virágai miatt amelyek nagyon szépek, novembertől januárig virágzik. A karácsonyi kaktuszt egyszer egy héten kell locsolni.

A Pozsgafa a frissességet szimbolizálja, a levelei magukban tartják a nedvességet, ha megfeledkezünk róla és sokáig nem locsoljuk akkor is szép és egészséges marad. Ilyenkor vegetál, de ahogy meglocsoljuk, a víztől máris felélénkül.

A Rákvirág, más nevén Aglaonema nevű növény a lakásunk belső tereit szépíti, nagyon különleges a levele, több színű, a világos zöldtől a zöldig minden árnyalat megtalálható a leveleiben. Nem igényes növény és bírja a hideget. Ha azt szeretnénk, hogy hosszú ideig frissítse a levegőt akkor ne locsoljuk sűrűn.

Egy másik ilyen növény az Afrikai ibolya, nagyon szép, könnyű gondozni, szereti a meleg hőmérsékletet (20 – 22 fok), és szinte egész évben virágzik. A virágok színei változóak a lilától, a kék színűig, de rózsaszín és fehér is lehet. Láttunk már olyan ibolyát is, amelynek a virágai pirosak. Ha egy levelet levágunk az ibolyáról és másik cserépbe ültetjük vizes földbe, akkor is gyökeret ereszt és szép növénnyé fejlődik.