A legnagyobb 2023-as őszi cipőtrendek

Modern érzékenységgel újragondolt divatok.

Ezen az őszön néhány kedves régi ismerős tér vissza a hétköznapjainkba, újragondolt és kicsit sem unalmas formában. A vadabbnál vadabb női cipő divatok jönnek és mennek, de egy-egy kisebb csavar a klasszikusok megvalósításban éppen elég ahhoz, hogy mindig friss és izgalmas maradjon a már jól bevált lábbelik világa. A cipősszekrény téliesítése előtt éppen itt az ideje megismerkedni lábaink legújabb kedvenceivel!

Ki az a Mary Jane?

Az egyik leghíresebb női cipőfazon, amit egy képregényhősnőnek köszönhetünk. A magazin lapjain felbukkanó pántos cipő újra és újra rabul ejtette a divat iránt fogékony szíveket, ahogy a huszadik század első évtizedeiben, aztán hatvanas években, úgy a kétezres évek elején, majd most megint. A pántos babacipő igazi klasszikus, ami játékos eleganciájával a szezon nagy visszatérője.

Masnik mindenhol

A romantikus részletek nem merülnek ki a bájos pántokban. Az ősz egyik nagy slágere a masni, ami a legapróbb díszítéstől egészen a földsúroló méreteket öltő túlméretezett darabokig terjed. A nőies sziluettek, a virágos minták, lágy szabásvonalak mellett tökéletesen érvényesül ez a trend.

Égig érő csizma

Télvíz idején kevés olyan jó barátja akad az ember lányának, mint egy jó csizma. A szezon fazonjai nem csak funkcionálisak, hanem minimum térdig, de lehetőség szerint combközépig érnek. A combcsizmák önmagukban is éppen eléggé figyelemfelkeltőek, de ha mindez nem volna elég önmagában, akkor a kiegészítők és részletek tovább fokozzák a fejfordulási rátát: csillogó láncok, túlméretezett cipzárak, feltűnő árnyalatok.

Ékességek

Egy újabb nagy visszatérőről van szó az éksarkú cipők és csizmák képében. A női cipők divatjai sokszor merítkeznek a múltból, de mindig némi csavarral teszik mindezt, felfrissítve, aktualizálva a régi darabokat. Így van ez az éksarkúak esetében is: a hátulról ívelt formák, a lekerekített tűsarkak, a magasan tornyosuló pilléreké a szezon. Nagy előnye ennek a kialakításnak, hogy stabilan, biztos lábakon állva vehetünk sikerrel minden akadályt.