A nagynéni sokkal fontosabb a gyerek számára, mint azt gondolnád!

A mai modern családokban nagy szerepe van a nagynéninek, a gyereknevelésben. Ők nem csak közeli rokonok, hanem különleges szeretetet nyújtanak a gyerekek részére.

A szülők tanítják és tanácsokat adnak a gyerekeknek, a nagyszülők kényeztetik őket, a nagynénik pedig előírják mindezeket a dolgokat a gyerekeknek. Egy gyerek mindig boldogabb, ha van mellette egy szerető és féltő nagynéni, mindez pozitív irányba befolyásolhatja az életét.

Most pedig lássuk azt a 9 okot amely bizonyítja azt, hogy a nagynéni nagy szerepet játszik egy gyermek életében.

1. Nem hagy ki egyetlen ünnepi alkalmat sem

Egy nagynéni mindig ott lesz a gyerek mellett amikor egy fontos esemény van, pl. születésnap. Ő sohasem fog hiányozni egy ilyen alkalomról, ha szükséges akkor kivesz egy szabadnapot a munkahelyén vagy hazarepül külföldről, hogy részt vegyen az eseményen.

2. A nagynéni egy más fajta életrálátást tud nyújtani a gyereknek

Egy nagynéni másképp láthatja a dolgokat mint a szülők, ezért segítséget tud nyújtani a gyereknek bármiben. Legyen szó leckéről vagy egy kényes szituációról.

3. A nagynéni mindig ott van, hogy szeretetet és ölelést nyújtson a gyereknek

Egy nagynéni szereti megölelni a gyereket, ezek az ölelések olyan fantasztikus hatással vannak mindkettőjükre, hogy sokkal erősebbek lesznek lelkileg.

4. A nagynéni mindig meghallgatja a gyereknek azt a problémáját, amelyet nem tud elmondani a szüleinek

Amikor egy gyereknek szüksége van tanácsra vagy útbaigazításra, akkor a nagynéni mindig ott van, hogy segítséget nyújtson főleg olyankor, ha a gyereknek olyan problémája van, amelyet nem tud megosztani a szülőkkel. A nagynéni mindig ott van, hogy meghallgassa a gyereket.

5. A nagynéni el tudja mondani a gyereknek az értékes dolgokat

A nagynéni egyes esetekben ugyanúgy reagál mint a szülő, megtanítja a gyereket az értékekre arra, hogy mi a jó és mi a rossz. Ez talán a nagynéni egyik legfontosabb szerepe.

6. A nagynéni szeret vigyázni az unokaöcsre és az unokahúgra

A nagynéni boldogan tölti az idejét az unokahúgával vagy az unokaöccsével, alig várja, hogy velük lehessen amikor a szülők nem érnek rá. A legjobb dolog pedig, hogy a nagynénik szeretnek szórakozni és játszani.

7. A nagynéni akkor is aranyosan viselkedik amikor a gyerek hibázik

A nagynénik általában kedvesebbek, megértőbbek mint a szülők akkor is amikor a gyerek rosszul viselkedik. Nagyon ritkán kiabálnak vagy ritkán dühösek, ők meghallgatják a gyereket és elmagyarázzák neki mi az amiben tévedett és azt, hogyan kell helyesen reagálni az adott problémára.

8. A nagynénik akkor boldogok, ha több unokaöccsük vagy unokahúguk van

Amikor egy új unokaöcs vagy unokahúg születik, akkor a nagynéni sokkal boldogabb, úgyhogy minél több a gyerek, a nagynéni annál boldogabb, mert játszhat velük, taníthatja és szeretheti őket. Egy nagynéni és az unokaöcs vagy unokahúg közötti kapcsolat mindig erős marad, ha minél több értékes időt töltenek együtt.

9. Soha nem fogja sajnálni az idejét a gyerekekre

Néha a nagynénik nagyon szerencsések, mert vannak közös dolgaik az unokaöccsel vagy az unokahúggal. Különböző helyekre mennek együtt, múzeumba, koncertekre, fesztiválokra, amely egy örök élmény marad a gyerekek számára is.