A takarítás sokkal könnyebb lehet, ha ezeket a tippeket kipróbálod!

A takarítás egy fontos, de nem mindig élvezetes munka, pedig mindenki szeret tiszta, rendezett lakásban élni.

Ma szeretnénk bemutatni néhány zseniális ötletet a takarításhoz, amelyek alkalmazásával sokkal egyszerűbbé válhat ez a feladat.

A konyha

1. A vágódeszka

A fából készült vágódeszkák nagyon hasznosak, de sok bacilus telepedhet meg rajtuk.Tisztítsuk meg a vágódeszkát úgy, hogy sót szórunk rá és átdörzsöljük egy fél citrommal, majd öblítsük le és hagyjuk megszáradni.

2. Mikrohullámú sütő

Tegyünk a mikróba egy pohár ecetet majd kapcsoljuk be a mikrót 3 percre. Ezután hagyjuk még a pohár ecetet a mikró belsejében párologni, így már könnyű lesz letörölni a zsírfoltokat.

3. Az üvegből készült felületek tisztítása

Ecettel tisztíthatjuk le a legkönnyebben ezeket a felületeket.

A fürdőszoba

1. A krómozott felületek

A krómozott felületekre szórjunk egy kevés szódabikarbónát majd dörzsöljük át egy fél citrommal és ismét ragyogni fognak.

2. A ventilátor

Ha szeretnénk a ventilátort szétszerelés nélkül megtisztítani akkor kapcsoljuk be a ventilátort és permetezzünk rá egy sűrített levegővel telített spray-t, majd töröljük le a port.

3. Mossuk le a csempét

Keverjünk össze egy bögre ecetet egy bögre vízzel és 1 evőkanál szódabikarbónával, ezzel mossuk le a csempéket. Öblítsük le tiszta vízzel.

4. A vécécsésze helyes tisztítása

Nagyon fontos, hogy a vécécsésze pereme alatti részt is tisztítsuk ki alaposan. Ehhez is használhatunk ecetet.

A ruhák

1. Egy darab kréta

Ha véletlenül valamilyen zsíros folt került a ruhánkra, akkor minél előbb szerezzünk egy darab krétát és ezzel dörzsöljük be a problémás részt, majd mossuk ki a megszokott módon.

2. A sportcipők talpa

A sportcipők talpa olyan tiszta lesz mint újkorában, ha egy régi fogkefére fogkrémet teszünk és azzal tisztítjuk meg, utána pedig jól leöblítjük.

3. Mossuk ki a ruhákat borssal

A mosópor mellé tegyünk egy kiskanál fekete borsot, mert a bors ellenállóbbá teszi a szövetet és a ruhák megtartják a színüket.