Az igazság a lelki társ megtalálásáról

Mindenki hallotta már a lelki társ kifejezést, ami többnyire egy párt jelöl, akik romantikus szálakkal kötődnek egymáshoz, egymásnak vannak rendelve. Így történik minden tündérmesében, de a valóság sokban különbözik ettől.

A való világban nem olyan egyszerű felismerni a lelki társunkat vagy egyáltalán meghatározni a kifejezés jelentését. Kizárólag a romantikára vonatkozik? Vagy annál is több kapcsolódási pontot jelent?

Barát

A lelki társ a legjobb barát, akivel egyezik világnézetünk, ízlésünk, közösen az élményeink. Ugyanakkor segíti a horizontunk kiszélesítését, nyitottabbá tesi számunkra a világot. Lehetséges, hogy több ilyen ember is van az életünkben, igazi lelki barátból nemcsak egy adatik meg a szerencséseknek!

Tanító

A lelki tanító képes megváltoztatni az életünket valamilyen módon. Fontos tanáccsal, útmutatással láthat el, lehet akár egy barát, egy családtag vagy egy távolabbi ismerős is. Lehet, hogy az ismeretség vele csak néhány órára szól, de tarthat élethosszig is.

Szerelem

A szerelmi kapcsolatot értik legtöbbek lelki társ alatt. Azt az embert, akivel mély érzelmeket élünk át és akivel romantikus módon vonzódunk egymáshoz. Megértjük egymást, tudunk együtt élni és együtt fejlődni, előre haladni az életben, nemcsak partnerek vagyunk, de legjobb barátok is.

Bármilyen formában is érkezzen életünkbe, a lelki társ mindig akkor tűnik fel, amikor szükségünk van rá.