Az orvosok javasolják: Ne szedd le a csirke bőrét! Jót tesz neked!

A csirkebőr egészséges. Talán hallottuk már, hogy növeli a koleszterinszintet és a vérnyomást, elősegíti a szívbetegség kialakulását, de mindez tévedés! A kutatók szerint semmi szükség arra, hogy eltávolítsd a csirke bőrét, mivel hasznos lehet a szervezetednek.

A csirkebőr jót tesz a szívnek

Hiszed vagy sem, a csirke bőre kifejezetten szívbarát. Az avokádót sokáig egészségtelennek tartották a benne lévő zsírok miatt. Nos, a csirkebőrben ugyanaz a telítetlen zsír van, erre pedig nagy szüksége van a szívnek. A telítetlen zsírok csökkentik a vérnyomást és a káros koleszterin szintjét, valamint kiegyensúlyozzák a hormonokat.

A csirkebőrben kevés a kalória

Kalóriák szempontjából szinte mindegy, hogy a csirkét bőrrel vagy anélkül esszük. A bőrös változat alig valamivel tartalmaz több kalóriát.

Tele van ízzel

A csirkének nincs szüksége extra sóra ahhoz, hogy finom legyen. A túl sok só nem tenne jót a szívnek.

Csirkebőrrel nem szív fel annyi olajat a hús

Hogy az olajban sült csirke ne hasonlítson egy darab olajos szivacshoz, hagyd fent a bőrét, így a hús kevesebb zsiradékot tud magába szívni. A bőr mintegy páncélként védi a húst, így megőrzi annak nedvességtartalmát is. Legközelebb, ha csirkehúst főzöl, ne húzd le a bőrét, hogy a hús finom, omlós legyen.

A csirkebőr nem az ellenséges. Ízes és tele van egészséges zsírsavakkal. Azonban fontos tudni, hogy magasabb arányban tartalmaz omega-6, mint omega-3 zsírsavat. Túlzott fogyasztás mellett ez akár gyulladáshoz is vezethet. Az égett csirkebőrt sose edd meg! Egészségtelen és egyébként is, miért ennél odakozmált ételt?!