Egy anya csodálatos levele a kamasz lányához! Minden benne van, amit egy gyermeknek tudnia kell az életről!

Egy édesanya levelet írt a 15 éves lányának. Szeretné felhívni a gyermek figyelmét az élet nehézségeire, de emögött a levél mögött hatalmas szeretet és önzetlenség áll.

1. Három év múlva elküldhetlek itthonról, rosszul hangzik ugye? 18 évesen két választásod lesz: bejutsz az egyetemre vagy munkahelyet keresel magadnak.

Ha egyetemista leszel, akkor csak annyi pénzt fogok küldeni neked, hogy ne kelljen éhezned és ne járj szakadt ruhákban, a többit meg kell oldanod.

Ha dolgozni fogsz akkor nem kapsz tőlem pénzt. Van 3 éved arra, hogy eldöntsd mit akarsz. Három év múlva a holmimmal együtt beköltözöm a szobádba, a volt szobádba. Nem azért teszem ezt, mert nem szeretlek, azért teszem, mert azt szeretném, ha megtanulnád, hogy te felelsz önmagadért.

2. Korodhoz képest nagyon szép vagy, vigyázz arra, hogy senki ne használja ki a szépséged. Ne higgy el mindent, amit a fiúk mondanak, de a te döntésed, mit teszel.

3. Én nem vagyok példa számodra, nem kell, hogy azt szeresd amit én szeretek, figyelmen kívül hagyhatod a véleményemet, de vállald a következményeket.

4. Szabad vagy, nem várok el semmit tőled. Lehetsz utcaseprő vagy üzletember, a te kezedben van a választás, de ne felejtsd el ismét elolvasni a levélben szereplő első pontot.

5. Nem tartozol nekem semmivel, nem azért neveltelek fel, hogy tartozz valamivel nekem. Egyedül fogod kiválasztani azt ami fontos és értékes számodra, a te életed, a te választásod.

6. Van egy családod, én és az apád, mi közel állunk hozzád, támogatunk és segítünk neked, ha megkérsz minket, de mi magunktól sohasem fogunk beleszólni az életedbe.

7. Nekem van magánéletem, nem kötelező, hogy feladjam a kényelmemet azért mert szeretlek. Megtehetem, de nem kötelező.

8. Neked is meg van a saját életed, te fogod eldönteni, hogy kinek leszel a felesége. Értelmes vagy, van szíved és eszed, használd őket. Bármit választasz az életben még, ha a legrosszabbat is, akkor is a lányom maradsz.

9. Ha valaki rosszul bánik veled, változtathatsz rajta, ha szeretnéd, itt leszek, segítek neked.

10. Nem találsz igazságot a világban, semmire nincs garancia, még akkor sem, ha mindent jól csinálsz. Tanuld meg megérteni magad, ne dönts hirtelen.

11. Az ami neked jó, az valakinek lehet rossz. Egy főnök elküld egy alkalmazottat és felvesz téged a helyére, vagy te mész majd egy olyan férfihez feleségül, akit egy másik lány a gyerekkora óta szeret. Ugyanígy, ha valami neked rossz, az másnak jó lehet.

12. Bízz magadban.

13. Ha valamit rosszul csináltál, akkor ne a környezetedben keresd a hibát.

14. Készülj fel: minden cselekedetnek következménye van. Nem láthatjuk mindet előre. Minél jobban megérted a következményeket, annál megfontoltabb lesz a viselkedésed.

15. Ne hallgass rám, leírtam ezt a 14 pontot, mert úgy gondolom, hogy ezzel segítek neked abban, hogy neked jobb életed legyen mint az enyém. De te nem én vagy, ne hasonlítsd össze magad velem és ne utánozz. Éld az életed, légy boldog. Menj és élj.

15 a. De vigyázz, hogy ne sírj ezután.

15 b. Ne kapcsold ki a telefonod, mert aggódom miattad…